Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Xerox razvija tehnologiju 3D tiska

Oslanjajući se na desetljeća iskustva i znanja o tisku i materijalima, Xerox radi na razvoju nove tehnologije 3D ispisa koju će tržištu početi predstavljati 2020. godine. U Xeroxu ističu da su svoju 3D tehnologiju testirali s američkim s Ministarstvom obrane i NASA-om i dizajnirali neke od najsloženijih dijelova na svijetu.
Xerox ima za cilj promijeniti tradicionalnu proizvodnju svojom 3D tehnologijom tekućih metala u kombinaciji sa softverom baziranim na umjetnoj inteligenciji (AI). Spajanjem ove dvije tehnologije, proizvođači će, kažu, moći prvi put dizajnirati i izraditi dijelove koji udovoljavaju njihovim strukturnim i troškovnim zahtjevima.
Kako bi zadovoljila potrebe za proizvodima na zahtjev (on-demand), Xerox 3D tehnologija ispisa koristi ispis s tekućim metalima kako bi se vrijeme proizvodnje smanjilo iz dana u sate. Također,  Xerox 3D pisači koriste lako dostupne legure (off the shelf), iste kao one koje se koriste u tradicionalnoj proizvodnji, omogućujući tako proizvođačima da dizajniraju dijelove koristeći materijale koje već poznaju. To znači da su dijelovi gušći, brži za izradu i jeftiniji od onih izrađenih metalnim puderima.
Xeroxov AI 3D softver objedinjuje sve korake proizvodnje od dizajna, planiranja i proizvodnje pa sve do analize realiziranog, omogućujući tako konzistentnu kvalitetu dijelova i svu potrebnu prilagodbu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content