Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Xerox razvija tehnologiju 3D štampe

Oslanjajući se na decenijsko iskustvo i znanja o štampi i materijalima, Xerox radi na razvoju nove tehnologije 3D štampe koju će početi da predstavlja tržištu 2020. godine. U kompaniji Xerox ističu da su svoju 3D tehnologiju testirali sa američkim  Ministarstvom odbrane i NASA-om i  da su dizajnirali neke od najsloženijih delova na svetu.

Xerox ima za cilj da promeni tradicionalnu proizvodnju svojom 3D tehnologijom tečnih metala u kombinaciji sa softverom koji se bazira na veštačkoj inteligenciji (AI). Spajanjem ove dve tehnologije, proizvođači će, kažu, moći po prvi put da dizajniraju i izrade delove koji odgovaraju njihovim strukturnim i troškovnim zahtevima. Kako bi zadovoljila potrebe za proizvodima na zahtev (on-demand), Xerox 3D tehnologija štampe koristi ispis s tečnim metalima kako bi se vreme proizvodnje smanjilo sa dana na sate.

Takođe, Xerox 3D štampači koriste lako dostupne legure (off the shelf), iste kao one koji se koriste u tradicionalnoj proizvodnji, omogućavajući tako proizvođačima da dizajniraju delove koristeći materijale koje već poznaju. To znači da su delovi gušći, brži za izradu i jeftiniji od onih izrađenih metalnim prahovima. Xerox-ov AI 3D softver objedinjuje sve korake proizvodnje od dizajna, planiranja i proizvodnje pa sve do analize realizovanog, omogućavajući tako konzistentan kvalitet delova i sva potrebna prilagođavanja.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content