PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Igepa Plana instalirala hibrid EFI VUTEk 32h u Ars Kopiji

Zagrebačka digitalna tiskara Ars Kopija nedavno je svoju proizvodnju obogatila još jednim odličnim strojem. Radi se o hibridnom flatbed / roll-to-roll LED-UV ink jet pisaču EFI VUTEk 32h, kojeg je isporučila i instalirala tvrtka Igepa Plana, ovlašteni distributer EFI-ja za Hrvatsku, Srbiju i BiH. EFI VUTEk 32h kao hibridno rješenje ima dakle mogućnost ispisa na pločaste materijale te na rolu, do širine 3,2 m, što se prema reakcijama tržišta pokazalo kao odlično rješenje.

Kako nam je rekao gosp. Branimir Kolar, vlasnik i direktor Ars Kopije, nije mu trebalo puno da donese odluku o kupovini. „Naše poslovanje bazira se na visoko kvalitetnom tisku jer smo specijalizirani za muzeje. Nakon što sam EFI VUTEk 32h vidio krajem prošle godine na EFI VIP eventu u Bruxellessu, odmah sam znao da će nam se savršeno uklopiti u proizvodnju za koju nam je potreban pravi, veliki hibrid, koji nam je, što je isto tako bitno, bio cjenovno prihvatljiv te je kupljen u potpunosti vlastitim sredstvima.“

Stroj standardno dolazi kao sustav s 8 boja (CMYK+light CMYK) + bijela boja i po potrebi se brzo i jednostavno može prebaciti u četvrobojni mod, a zahvaljujući 7-pikolitarskoj UltraDrop tehnologiji postiže se vrhunska kvaliteta ispisa već i u jednom prolazu. EFI LED tehnologija donosi pak novu razinu konzistentnosti i produktivnosti jer smanjuje troškove, otpad te štedi materijal i energiju.

Kako ističe gosp. Kolar, i u ovom kratkom vremenu koliko koristi stroj  primijetio je da mu se potrošnja struje smanjila. „S EFI VUTEk 32h poboljšali smo proizvodnju, kapacitete, štitimo okoliš jer, između ostalog, uz manju potrošnju boje postižemo puno bolji kolorit. Uz ovaj stroj još ćemo lakše promovirati naš slogan da printamo nemoguće“, zaključuje gosp. Kolar.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content