Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Igepa Plana instalirala hibrid EFI Vutek 23H u štampariji Ars Kopija

Digitalna štamparija iz Zagreba Ars Kopija nedavno je svoju proizvodnju obogatila još jednom odličnom mašinom. Reč je o hibridnom flatbed / roll-to-roll LED-UV ink jet štampaču EFI VUTEk 32h, koji je isporučila i instalirala kompanija Igepa Plana, ovlašćeni distributer EFI-ja za Hrvatsku, Srbiju i BiH. EFI VUTEk 32h kao hibridno rešenje ima dakle, mogućnost štampe na pločastim materijalima i na rolnu, do širine 3,2 m, što se prema reakcijama tržišta pokazalo kao odlično rešenje.

Kako nam je rekao g. Branimir Kolar, vlasnik i direktor štamparije Ars Kopija, nije mu trebalo mnogo vremena da donese odluku o kupovini. „Naše poslovanje bazira se na visoko kvalitetnoj štampi jer smo se specijalizovali za muzeje. Nakon što sam krajem prošle godine video EFI VUTEk 32h na EFI VIP event-u u Briselu, odmah sam znao da će nam se savršeno uklopiti u proizvodnju za koju nam je potreban pravi, veliki hibrid, koji nam je, što je isto tako važno, bio prihvatljiv I po pitanju cene, pa je u potpunosti kupljen sopstvenim sredstvima.“

Štampač standardno dolazi kao sistem sa 8 boja (CMYK+light CMYK) + bela boja i po potrebi se brzo i jednostavno može prebaciti u četvrobojni mod, a zahvaljujući 7-pikolitarskoj UltraDrop tehnologiji postiže se vrhunski kvalitet štampe već u jednom prolazu. EFI LED tehnologija donosi međutim, novi nivo doslednosti i produktivnosti jer smanjuje troškove, otpad, pa štedi materijal i energiju.

Kako ističe g. Kolar, i za ovo kratko vreme koliko koristi štampač, primetio je da mu se potrošnja struje smanjila. „Sa EFI VUTEk 32h poboljšali smo proizvodnju, kapacitet, štitimo životnu sredinu jer, između ostalog, uz manju potrošnju boje postižemo znatno bolji kolorit. Sa ovim štampačem ćemo još lakše promovisati naš slogan da -štampamo nemoguće-“, zaključuje g. Kolar.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content