PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Industrija etiketa odolijeva izazovima i bilježi rast

Iako je situacija izazvana virusom Covid-19 pred sve sfere u društvu stavila nove i do sad neviđene izazove, industrija etiketa i ambalaže i dalje će igrati značajnu ulogu u cijelom globalnom lancu proizvodnje, nabave i upotrebe.

Etikete su dio opskrbnog lanca i predstavljaju alat od vitalne važnosti kada je riječ o prijenosu informacija na svim proizvodima koje potrošači svakodnevno koriste –  hrana, piće i proizvodi za kućanstvo, a pružaju i osnovne zdravstvene informacije. Veličina ili težina, sastojci, sljedivost ili opće upute – za sve te podatke etiketa je presudna.

Vlade diljem  Europe u mnogim su slučajevima objavile čak i popis kritičnih zanimanja i sektora kojima je potrebno izuzeće ili ublažavanje od kriznih mjera uvedenih u kontekstu zaštite od virusa Covid-19. Iako nije uvijek izrijekom spomenuto, jasno je da su sektori proizvodnje etiketa i ambalaže bitan dio opskrbnog lanca dva najkritičnija sektora: zdravstva i lanca opskrbe hranom

AccurioLabel pisačiporast broja instalacija

U Konica Minolti također stalno prate razvoj situcije oko utjecaja i kontrole koronavirusa te svojim klijentima redovito pružaju vlastite informacije. Kako ističu, u ovim nemirnim vremenima Konica Minolta ostaje usredotočena na dva prioriteta – prvo žele osigurati da njihovi kolege, kupci i njihove obitelji ostanu sigurni i zdravi, a kao drugo nastavit će pružati svoje  proizvode i usluge kupcima.

Unatoč svim lošim vijestima koje dolaze s tržišta posljednjih mjeseci, u Konica Minolti s ponosom ističu da su, što se tržišta etiketa tiče, uvidjeli i neka pozitivna kretanja s više od 500 instalacija stroja AccurioLabel širom svijeta, od kojih čak 200 u Europi.

Istraživanje provedeno od strane Konica Minolte pokazalo je da je gledano u dužnim metrima stranica ispisanih na Konica Minolta AccurioLabel pisačima diljem Europe, količina u ožujku 2020., na vrhuncu zatvaranja gospodarstva, skočila za 150% u odnosu na prethodni mjesec.

Nagli porast, u određenoj mjeri, nesumnjivo se mogao pripisati potrošačima koji su gomilali zalihe proizvoda, uzrokujući time porast potražnje.
Digitalna tehnologija jedina je koja može isporučiti male do srednje naklade, uz brzo vrijeme izmjene poslova. S obzirom na činjenicu da su mnoge tvrtke zbog zaključavanja gospodarstva smanjile broj radnika direktno prisutnih u proizvodnji, AccurioLabel su bili strojevi za koje su se kupci odlučivali zahvaljujući njihovoj jednostavnoj upotrebi.

Benefiti digitalne proizvodnje donijeli su seizmičke promjene u industriju etiketa. Manje naklade, just-in-time proizvodnja i prilagodba gdje tiskarima trebaju najkvalitetnije i super brze izmjene posla postat će sve važnije u godinama koje dolaze.

Posvećenost Konica Minolte da pruži najbolju moguću uslugu svojim klijentima nikada neće nestati, a zdravlje i sigurnost uvijek su njihov prioritet broj jedan.

Za više informacija o AccurioLabel pisačima kontaktirajte Konica Minolta prodajne predstavnike.

Pogledajte AccurioLabel 230 na djelu:

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content