Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Industrija etiketa odoleva izazovima i beleži rast

Iako je situacija izazvana virusom Covid-19 pred sve sfere u društvu postavila nove i dosad neviđene izazove, industrija etiketa i ambalaže i dalje će igrati značajnu ulogu u celokupnom globalnom lancu proizvodnje, nabavke i upotrebe.

Etikete su deo lanca snabdevanja i od vitalnog su značaja kada je reč o prenošenju informacija o svim proizvodima koje potrošači svakodnevno koriste –  hrana, piće i proizvodi za domaćinstvo, pružajući istovremeno i osnovne zdravstvene podatke. Veličina ili težina, sastojci, sledljivost ili opšta uputstva – za sve te podatke etiketa je presudna.

Vlade širom  Evrope u mnogim slučajevima čak su objavile i spisak kritičnih zanimanja i sektora kojima je potrebno izuzeće ili ublažavanje kriznih mera uvedenih u kontekstu zaštite od virusa Covid-19. Iako nije uvek izričito spomenuto, jasno je da su sektori proizvodnje etiketa i ambalaže bitan deo lanca snabdevanja dva najkritičnija sektora: zdravstva i lanca snabdevanja hranom.

AccurioLabel štampači – porast broja instalacija

U kompaniji Konica Minolta takođe stalno prate razvoj situcije oko uticaja i kontrole korona virusa pa svojim klijentima redovno pružaju informacije. Kako ističu, u ovim nemirnim vremenima Konica Minolta ostaje usredsređena na dva prioriteta – prvo žele da se pobrinu da njihove kolege, kupci i njihove porodice ostanu sigurni i zdravi, a kao drugo nastaviće da pružaju svoje  proizvode i usluge kupcima.

Uprkos svim lošim vestima koje dolaze s tržišta poslednjih meseci, u kompaniji Konica Minolta s ponosom ističu da su, što se tržišta etiketa tiče, uvideli i neka pozitivna kretanja s više od 500 instalacija štampača AccurioLabel širom sveta, od kojih čak 200 u Evropi.

Istraživanje sprovedeno od strane ove kompanije pokazalo je da je gledano u dužnim metrima stranica ispisanih na Konica Minolta štampačima AccurioLabel širom Evrope, količina u martu 2020, na vrhuncu zatvaranja privrede, skočila za 150% u odnosu na prethodni mesec.

Nagli porast, u određenoj meri, nesumnjivo se mogao pripisati potrošačima koji su gomilali zalihe proizvoda, uzrokujući time porast potražnje.
Digitalna tehnologija jedina je koja može isporučiti male do srednje tiraže, uz brzo vreme promene poslova. S obzirom na činjenicu da su mnoge kompanije zbog zaključavanja privrede smanjile broj radnika direktno prisutnih u proizvodnji, AccurioLabel bili su štampači za koje su se kupci odlučivali zahvaljujući njihovoj jednostavnoj upotrebi.

Benefiti digitalne proizvodnje doneli su seizmičke promene u industriju etiketa. Manji tiraži, just-in-time proizvodnja i prilagođavanje tamo gde su štamparima potrebne najkvalitetnije i super brze izmene posla postaće sve važnije u godinama koje dolaze.

Posvećenost kompanije Konica Minolta da pruži najbolju moguću uslugu svojim klijentima nikada neće nestati, a zdravlje i sigurnost ostaju njihov prioritet broj jedan.

Za više informacija o AccurioLabel štampačima kontaktirajte Konica Minolta prodajne predstavnike.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content