PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tržište ink jet tiska nastavlja svoju uzlaznu putanju rasta

Vrijednost globalnog tržišta ink jet tiska procijenjena je na 40,79 milijardi USD u 2020. godini. Očekuje se da će u razdoblju od 2021. do 2026. dosegnuti 49,20 milijardi USD, rastući godišnjom stopom od 3,11%. Rezultati su to najnovijeg istraživanja „Inkjet Printing Market – Growth, Trends, COVID-19 Impact and Forecasts (2021 – 2026), tvrtke ResearchAndMarket.com.

Današnji brzi ink jet uređaji u segmentu komercijalnog tiska nude poboljšanu kvalitetu i produktivnost. To je ono što ovo tržište gura naprijed, stoji u izvješću. Navodi se također da se tržište ink jet pisača u posljednjih nekoliko godina proširilo iznimno velikom brzinom te da je uz mogućnost ispisa živopisnih slika u boji po razmjerno niskim cijenama, ink jet dominirao na tržištima kućnih uređaja, malih ureda te tiska velikih formata u boji.

Najistaknutija promjena, ističe se u izvješću, je u segmentu ambalaže. Naime, na tržištu se pojavljuju novi strojevi visokih performansi pri čemu najviše profitiraju prvi korisnici, odnosno rani usvajatelji tehnologije, razvijajući nove usluge za kupce.

Dodatne primjene mogu se vidjeti u ink jet tiskanoj keramici, dekoru, tekstilu, staklu, biomedicini i elektronici. Pri tome se ističe širina mogućnosti razvijenih prema komercijalnim standardima za digitalni tisak. Glavni pokretači za usvajanje ink jet-a uključuju Big Data, Internet of Things i digitalizaciju procesa ispisa i ambalaže.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content