PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tržište ink jet štampe nastavlja svoju uzlaznu putanju rasta

Vrednost globalnog tržišta ink jet štampe procenjena je na 40,79 milijardi USD u 2020. godini. Očekuje se da će u razdoblju od 2021. do 2026. dosegnuti 49,20 milijardi USD, rastući godišnjom stopom od 3,11%. To su rezultati najnovijeg istraživanja „Inkjet Printing Market – Growth, Trends, COVID-19 Impact and Forecasts (2021 – 2026), kompanije ResearchAndMarket.com.

Današnji brzi ink jet uređaji u segmentu komercijalne štampe nude poboljšan kvalitet i produktivnost. To je ono što ovo tržište gura napred, stoji u izveštaju. Navodi se takođe da se tržište ink jet štampača u poslednjih nekoliko godina proširilo velikom brzinom te da je uz mogućnost štampe živopisnih slika u boji po niskim cenama, ink jet dominirao na tržištima kućnih uređaja, malih kancelarija kao i štampe velikih formata u boji.

Najvidljivija promena, prema ovom izveštaju, je u segmentu ambalaže. Naime, na tržištu se pojavljuju novi štampači visokih performansi pri čemu najviše profitiraju prvi korisnici, razvijajući nove usluge za kupce.

Dodatne primene mogu se videti u ink jet štampanoj keramici, dekoru, tekstilu, staklu, biomedicini i elektronici. Pri tome se ističe širina mogućnosti razvijenih prema komercijalnim standardima za digitalnu štampu. Glavni pokretači za usvajanje ink jet-a uključuju Big Data, Internet of Things i digitalizaciju procesa štampe i ambalaže.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content