Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ink jet za tisak knjiga znači put prema industriji 4.0

Američki Institut proizvođača knjiga (Book Manufacturers’ Institute , BMI) objavio je novi pregledni članak pod naslovom „Uloga ink jet tiska u jačanju industrije 4.0 u izdavanju knjiga“. Članak se fokusira na način na koji tiskari knjiga i izdavači prelaze s ofsetnog na ink jet tisak, stvarajući novu učinkovitost, poboljšavajući produktivnost, i u konačnici donoseći veći profit.

U članku je Industrija 4.0 definirana kao „četvrta velika industrijska revolucija  koju su dovele umjetna inteligencija (AI), veliki podaci, mobilni uređaji, Internet stvari (IoT), strojno učenje, automatizacija, itd.“
Članak ističe  ključne prednosti digitalnog tiska knjiga i navodi da su ekonomičnost i fleksibilnost malih naklada i ispis na zahtjev glavni razlozi koji ink jet čine privlačnim.

„Na mnogo načina rezultati ovog istraživanja potvrđuju ono u što struka sumnja posljednjih godina, a to je da tiskari koji su uložili u digitalne procese u svojim proizvodnim tokovima mogu svojim kupcima ponuditi isplativu opciju koja odgovara trenutnim tržišnim uvjetima”, rekao je Matt Baehr, izvršni direktor BMI-ja.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content