Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ink jet za štampu knjiga znači put prema industriji 4.0

Američki Institut proizvođača knjiga (Book Manufacturers’ Institute, BMI) objavio je novi pregledni članak pod naslovom „Uloga ink jet štampe u jačanju industrije 4.0 u izdavanju knjiga“. Članak se fokusira na način na koji štampari knjiga i izdavači prelaze sa ofsetne na ink jet štampu, stvarajući novu efikasnost, poboljšavajući produktivnost, i konačno, donoseći veći profit.

U članku je Industrija 4.0 definisana kao „četvrta velika industrijska revolucija  koju su dovele veštačka inteligencija (AI), veliki podaci, mobilni uređaji, Internet stvari (IoT), mašinsko učenje, automatizacija, itd.“
Članak ističe  ključne prednosti digitalne štampe knjiga i navodi da su ekonomičnost i fleksibilnost malih tiraža i štampa na zahtev, glavni razlozi koji ink jet čine privlačnim.

„Rezultati ovog istraživanja na mnogo načina potvrđuju ono u šta je struka sumnjala poslednjih godina, a to je da štampari koji su uložili u digitalne procese u svojim proizvodnim tokovima mogu svojim kupcima ponuditi isplativu opciju koja odgovara trenutnim tržišnim uslovima”, rekao je Matt Baehr, izvršni direktor BMI-ja.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content