PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ispisom najduže fotografije na svijetu Canon ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Tvrtka Canon i službeno je postavila svjetski rekord za digitalni tisak najduže fotografije na svijetu i time zaslužila ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda.  Natjecanje je održano u njemačkom Oberstdorfu  na skakaonici na kojoj se najbolji svjetski ski skakači natječu tijekom turnira Četiri skakaonice.

Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima, s temperaturama blizu nule, kontinuiranom kišom i prvim pahuljama snijega, Canon je pred žirijem uspio otisnuti najdužu digitalno ispisanu fotografiju na svijetu.

Ispisana fotografija duga je 109 metara, a otisnuta je na Canon pisaču imagePROGRAF PRO-6100. Fotografija je otisnuta na Ilford papiru, potrošeno je 1,37 litara boje, a sam tisak trajao je gotovo 16 sati.

U svrhu natjecanja pisač je postavljen na najvišu točku skakaonice tako da je otisak mogao neprekidno polako kliziti prema dolini. Na fotografiji je ispisan kolaž različitih slika, od krajolika, preko fotografija građana i poznatih ličnosti Oberstdorfa do sportskih i povijesnih fotografija. Fotografija je tiskana tijekom manifestacije Oberstdorfer Fotogipfel (Oberstdorfski foto vrh).

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content