Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Štampom najduže fotografije na svetu, Canon ušao u Ginisovu knjigu rekorda

Kompanija Canon i zvanično je postavila svetski rekord u digitalnoj štampi najduže fotografije na svetu, čime je zaslužila ulazak u Ginisovu knjigu rekorda. Takmičenje je održano u nemačkom gradu Oberstdorf,  na skakaonici na kojoj se najbolji svetski ski skakači takmiče tokom turnira Četiri skakaonice.

Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, temperaturama blizu nule, kontinuiranom kišom i prvim pahuljama snega, Canon je pred žirijem uspeo da odštampa najdužu fotografiju na svetu, štampanu tehnikom digitalne štampe.

Odštampana fotografija je duga 109 metara, a odštampana je na Canon štampaču imagePROGRAF PRO-6100. Fotografija je odštampana na Ilford papiru, potrošeno je 1,37 litara tinte, a sama štampa je trajala skoro 16 sati.

Za potrebe takmičenja, štampač je postavljen na najvišu tačku na skakaonici tako da je otisak mogao neprekidno da klizi prema dolini. Na fotografiji je odštampan kolaž različitih slika, od pejzaža, preko fotografija građana i poznatih ličnosti Oberstdorf-a do sportskih i istorijskih fotografija. Fotografija je štampana tokom manifestacije Oberstdorfer Fotogipfel (Oberstdorfski foto vrh).

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content