Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Jeste li zaštitili svoje poslovanje? Mobotix i M-Files mogu pomoći

Prije nekoliko tjedana tvrtka Konica Minolta otvorila je vrata svog novog DIS (Digital Innovation Square) showrooma. Opremili su ga uistinu vrhunskim strojevima i tehnologijom. Plan im je, kažu, da postane Competence Center za Adria regiju. Što sve od tehnologija možete vidjeti pogledajte ovdje.

Uz tehnologije digitalnog tiska u novom DIS-u mogu se upoznati i rješenja koja nisu primarno vezana uz print segment. S obzirom na tržišne trendove koji se sve više kreću prema automatizaciji i sigurnosti, zbog širine primjene itekako ih vrijedi upoznati.

Radi se o Mobotix termalnim video kamerama, koje je predstavio gosp. Ante Lovrić i alatu M-Files za upravljanje podacima i informacijama (DMS – Document Management System), o kojem je govorio gosp. Kristijan Ergotić.

Mobotix termalne kamere za nadzor 360


Konica Minolta zakoračila je u svijet videonadzora i tehničke zaštite prije šest godina kada je akvizirala 65% dionica njemačke tvrtke Mobotix. Kako je istaknuo gosp. Lovrić, riječ je brzorastućem tržištu, a očekivanja su da u narednih nekoliko godina poraste dva do tri puta.
Mobotix je, kako smo naveli, njemačka tvrtka što znači da je riječ o opremi porijeklom iz EU što je iznimno bitno u današnjem svijetu narušenih opskrbnih lanaca.

Specifičnost Mobotix kamera je u tome što nema pokretnih dijelova, nego su kamere sklopljene u jednu cjelinu što smanjuje kvarove i oštećenja. Visokotehnološke kamere Mobotix zbog svoje učinkovitosti i ekonomičnosti svoju primjenu nalaze u raznim sektorima, na javnim mjestima i poslovnim prostorima.

Sve traženija danas je tehnologija termalnog snimanja koja se koristi kao proaktivni sustav prevencije. Koriste ih tvrtke u područjima kao što su zdravstvo, maloprodaja, transport, proizvodnja…
Razlog popularnosti termalnih kamera je, uz bolju kvalitetu slike, i u tome što je s njima moguće dobiti puno bolji nadzor prostora. „U svakom trenutku prati se temperatura pa se u slučaju nezgode može puno brže reagirati. Putem kamere može se detektirati puno toga. Curenje plina, bilo kakvo dimljenje ili zapaljenje, bilo kakav kvar na stroju, količina ljudi u prostoru samo su neki od primjera“,  rekao je gosp. Lovrić. Naglasio je i kako današnje videokamere snimaju do max 50m, dok termalne kamere pokrivaju perimetar od 500m+.
Za Mobotix kamere još je važno napomenuti da ih je moguće spojiti na bilo koji sustav i dobiti bilo koji izvještaj. Također, s kamerama dolazi VMS upravljački softver koji je uključen u cijenu.

Uz M-Files podaci su na sigurnom

M-Files je, kako smo rekli, Konica Minolta alat za inteligentno upravljanje poslovnim procesima, podacima i informacijama. Dakle, riječ je DMS- u, odnosno Document Management Systemu.
Realnost svakog poslovnog subjekta danas je velika količina spremljenih podataka koji ako nisu dobro organizirani i spremljeni mogu stvoriti kaos te zahtijevati puno vremena pri pronalaženju. Također, bez učinkovitih alata za upravljanje u moru podataka, postoji realna opasnost od preopterećenja
M-Files je tu da pomogne digitalizirati procese i time poveća učinkovitost.

Kako funkcionira M-Files? Gosp. Ergotić je vrlo jednostavno objasnio.
„Vaši podaci i dalje se nalaze na svim servisima na kojima su i bili. Ono što M-Files radi je da ih objedinjuje na jednom mjestu i tako ih pretražuje zbog čega korisnik uopće ne mora razmišljati gdje se koji podatak nalazi“, rekao je. Kaže da je kod M-Filesa važnije znati što nešto jest, a ne gdje se nalazi.
M-Files ima kompletnu integraciju, odnosno može biti ugrađen u vaš softver. To znači u pozadini je M-files, dok je sučelje vaš softver. Važno je napomenuti i da se može integrirati sa svim većim ERP rješenjima.

Dakle, ako tražite povećanu efikasnost, brži pristup podacima, povećanu produktivnost, sigurno arhiviranje, zaštitu podataka i informacija, M-Files je rješenje koje vam treba.

Više o spomenutim rješenjima možete dobiti ako se javite na [email protected]Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content