PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kako će Koronavirus utjecati na grafičku industriju?

Vladini i zdravstveni dužnosnici i dalje rade na zaustavljanju širenja  Koronavirusa 2019. (COVID-19), koji je u Kini i svijetu zarazio desetke tisuća i ubio tisuće. Situacija se brzo razvija i mijenja, a putnicima je preporučeno da izbjegavaju svako nebitno putovanje u provinciju Hubei, Kina, uključujući Wuhan, grad od 11 milijuna, odakle virus potječe, ali i u ostale zemlje poput Italije, koja je danas europski epicenter zaraze.

Koronavirus je stigao i do regije – Hrvatska danas broji 10 zaraženih osoba, u Sloveniji su zabilježena dva slučaja zaraze, isto kao i u Bosni I Hercegovini, a u Srbiji je danas zabilježen prvi slučaj zaraze. U Crnoj Gori za sad nema potvrđenih slučajeva zaraze, no pod nadzorom je 340 ljudi.

Koronavirus za sad nije bitnije utjecao na gospodarstva regije, no zabilježene su veće potražnje za osnovnim prehrambenim namirnicama.

Što se tiče grafičke industrije, za sad je odgođen jedan od najvećih grafičkih sajmova, FESPA, koji se trebao održati u Madridu, 24. – 27. 3.. Osim navedenog, ranije ove godine odgođeni su i sajmovi ITB Berlin, vodeći svjetski sajam turizma, baš kao i sajam automobila Geneva Motor Show.

Ukoliko se širenje virusa zaustavi u narednim tjednima, posljedice za našu branšu će biti minimalne, a u slučaju eskalacije virusa, usporavanje industrije će biti neizbježno.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content