PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kako do velikih ušteda uz workflow i upravljanje dokumentima?

Moderna grafička proizvodnja odvija se u vrlo heterogenom okruženju. Uz cijeli niz različitih strojeva u proizvodni proces danas su uključeni i brojni odjeli unutar tvrtke, čak i cijeli sustavi. Zbog toga je bitno postići kontrolu nad cjelokupnim tijekom proizvodnje.

Iz tog razloga workflow automatizacija, odnosno automatizacija tijeka rada jedna je od najzanimljivijih tema u grafičkoj branši.

Svaki workflow dostupan danas na tržištu dizajniran je, prije svega, s ciljem pojednostavljivanja i smanjenja ručnih procesa. Tu je i da omogući tvrtkama da učine čim više za čim manje vremena. Iz razloga jer pritisak tržišta konstantno raste, tiskari će morati pozornost sve više usmjeravati na interne procese (čitaj workflow automatizaciju) kako bi ostali konkurentni i profitabilni.

O tome zašto je workflow automatizacija prijatelj svake moderne tiskare, koje promjene na bolje i uštede donosi te zašto bi o njoj trebali razmisliti baš svi u grafičkoj branši, pisali smo u temi broja novog izdanja Print Magazina.
Članak možete pročitati i u digitalnom izdanju Print Magazina.

Konica Minolta i M-Files rješenje za automatizaciju poslovanja

No, značajne uštede i poboljšanja, osim workflow automatizacije, u poslovanje svake tvrtke pa tako i tiskare donosi i upravljanje dokumentima. Naime, svako moderno poslovanje danas uključuje ulaz i upravljanje cijelog niza različitih dokumenata. Svi oni  spremljeni su na različitim lokacijama te namijenjeni različitim odjelima i ljudima unutar tih odjela. Kako se snaći u toj šumi dokumenata? Kako brzo i efikasno pronaći potreban dokument?

Istraživanje je pokazalo da se u većini tvrtki koristi četiri ili više lokacija za pohranu i upravljanje sadržajem u složenim hijerarhijama mapa. U njima se ne snalazi čak 46% zaposlenika. Problem je postao još veći otkada tvrtke uz rad iz ureda kombiniraju i rad od kuće.

Jednostavno rješenje za taj problem ima Konica Minolta. Radi se o M-Files rješenju za automatizaciju poslovanja. Ovo rješenje za upravljanje dokumentima i povezanim poslovnim procesima za zadani dokument značajno skraćuje vrijeme potrebno za administraciju. Korisnici ne moraju razmišljati gdje je nešto pohranjeno jer M-Files upravlja sadržajem umjesto njih.

Neovisno o lokaciji pohranjenog dokumenta, čak i ako je pohranjen u sustavu trećih strana poput SharePointa, Dropboxa, mrežnih mapa, može mu se jednostavno pristupiti. Dovoljno je upisati ključne riječi kako bi se pronašao pravi sadržaj.

Sustav također omogućuje jednostavno i sigurno dijeljenje dokumenata, a napredna autorizacija uklanja probleme oko kombiniranja više verzija dokumenata.
Uz M-Files tvrtke će poboljšati transparentnost poslovanja. Naime, u svakom se trenutku vidi što se događa s dokumentom, u kojem je statusu, tko ga je odobrio i sl.

Uz workflow automatizaciju i rješenje kao što je M-Files imat ćete potpuni nadzor nad svim svojim  poslovnim procesima i aktivnostima zaposlenika, što otvara prostor za fokusiranje na neke važnije stvari.

Kako funkcionira sustav upravljanja informacijama M-Files pogledajte u videu!
Za više informacija kontaktirajte tvrtku Konica Minolta na [email protected]

Gumb-za-e-newsletter-2
Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content