PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kako do velikih ušteda uz workflow i upravljanje dokumentima?

Moderna grafička proizvodnja odvija se u vrlo heterogenom okruženju. Uz ceo niz različitih mašina u proizvodni proces danas su uključeni i brojni sektori unutar kompanije, čak i celi sistemi. Zbog toga je bitno postići kontrolu nad celokupnim tokom proizvodnje.

Iz tog razloga workflow automatizacija, odnosno automatizacija toka rada jedna je od najzanimljivijih tema u grafičkoj branši.

Svaki workflow dostupan danas na tržištu dizajniran je, pre svega, s ciljem pojednostavljivanja i smanjenja ručnih procesa. Tu je i da omogući kompanijama da učine što više za što manje vremena. Zbog činjenice da pritisak tržišta konstantno raste, štampari će morati pažnju sve više da usmeravaju na interne procese (čitaj workflow automatizaciju) kako bi ostali konkurentni i profitabilni.

O tome zašto je workflow automatizacija prijatelj svake moderne štamparije, koje promene na bolje i uštede donosi i zašto bi o njoj trebalo da razmisle baš svi u grafičkoj branši, pisali smo u temi broja novog izdanja Print Magazina.
Članak možete pročitati i u digitalnom izdanju Print Magazina.

Konica Minolta i M-Files rešenje za automatizaciju poslovanja

No, značajne uštede i poboljšanja, osim workflow automatizacije, u poslovanje svake kompanije pa tako i štamparije donosi i upravljanje dokumentima. Naime, svako moderno poslovanje danas uključuje ulaz i upravljanje celog niza različitih dokumenata. Svi oni  spremljeni su na različitim lokacijama i namenjeni različitim sektorima i ljudima unutar tih sektora. Kako se snaći u toj šumi dokumenata? Kako brzo i efikasno pronaći potreban dokument?

Istraživanje je pokazalo da se u većini kompanija koristi četiri ili više lokacija za čuvanje i upravljanje sadržajem u složenim hijerarhijama mapa. U njima se ne snalazi čak 46% zaposlenih. Problem je postao još veći otkada kompanije uz rad iz kancelarije kombinuju i rad od kuće.

Jednostavno rešenje za taj problem ima Konica Minolta. Radi se o M-Files rešenju za automatizaciju poslovanja. Ovo rešenje za upravljanje dokumentima i povezanim poslovnim procesima za zadani dokument značajno skraćuje vreme potrebno za administraciju. Korisnici ne moraju da razmišljaju gde je nešto sačuvano jer M-Files upravlja sadržajem umesto njih.

Nezavisno od lokacije sačuvanog dokumenta, čak i ako je sačuvan u sistemu trećih strana poput SharePointa, Dropboxa, mrežnih mapa, može mu se jednostavno pristupiti. Dovoljno je da se upišu ključne reči kako bi se pronašao pravi sadržaj.

Sistem takođe omogućava jednostavno i sigurno deljenje dokumenata, a napredna autorizacija uklanja probleme oko kombinovanja više verzija dokumenata.
Uz M-Files, kompanije će poboljšati transparentnost poslovanja. Naime, u svakom  trenutku se vidi šta se događa s dokumentom, koji je njegov status, ko ga je odobrio i sl.

Uz workflow automatizaciju i rešenje kao što je M-Files imaćete potpuni nadzor nad svim svojim  poslovnim procesima i aktivnostima zaposlenih, što otvara prostor za fokusiranje na neke važnije stvari.

Kako funkcioniše sistem upravljanja informacijama M-Files pogledajte u videu!

Za više informacija kontaktirajte kompaniju Konica Minolta na [email protected]

Gumb-za-e-newsletter-2
Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content