PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kako graditi posao u vremenu nakon koronavirusa?

Kada mjere protiv širenja koronavirusa postupno olakšaju, poslovanje će biti teško. Većina tvrtki, bez obzira na to jesu li u tiskarskoj industriji ili ne, neće se vratiti u normalu. Većina vlada do sada je tvrtkama omogućila pomoć kako bi prebrodili „oluju“, ali ne možemo očekivati ​​da će to biti slučaj u mjesecima koji dolaze. Nažalost, neke će tvrtke propasti, dok drugi imaju potencijal opstati, rasti i ponovo postati profitabilna poduzeća.

No, kako bi se vratili na noge, trebat će im pomoć. Ova pomoć će morati doći od strane njihove poslovne mreže u koju se i vi možete dobro uključiti. Uloga dobrog dobavljača nije prodavati robu ili usluge kupcima, nego pomoći klijentu da raste. Vaši kupci ne kupuju tiskani tekstil ili tisak širokog formata jer imaju želju za ovom vrstom ispisa. Oni kupuju ove proizvode jer im to stvara poslovne rezultate. Veća je vjerojatnost da ćete stvoriti profitabilnije i lojalnije klijente ako usvojite savjetodavni pristup prodaji.

Što je savjetodavna prodaja?

Savjetodavna prodaja je stil prodaje koji je fokusiran na potrebe kupca i na to kako vaša rješenja mogu kupcu pomoći u razvoju njegova poslovanja. Temelji se na postavljanju pitanja i razumijevanju potreba klijenta i njegovih potencijala, a zatim pružanju proizvoda ili usluga koje udovoljavaju tim potrebama. Važno je uočiti da klijenti možda ne razumiju svoje stvarne potrebe dok im se one ne pojasne. Koliko puta ste pristali potrošiti novac u građevini ili kod automehaničara, jer su ukazali na problem kojeg niste bili svjesni?
Budući da se savjetodavna prodaja temelji na pomaganju i rastu, to uključuje pristup koji je više sličan partnerskom odnosu.
Naravno, neki u tiskarskoj industriji vratit će se na posao s očekivanjem da telefon zazvoni i nadaju se da će narudžbe pristizati normalno. Međutim, njihovi će kupci gotovo sigurno tražiti načine smanjenja troškova, a svakodnevni zahtjevi za ispisom vjerojatno će biti jedni od prvih na njihovom popisu mogućih ušteda. Ako se ne obraćate svojim kupcima, vjerojatno ćete izgubiti posao.

Pet ideja za pokretanje novih prodajnih kampanja

1. Sigurnosne i zdravstvene oznake
2. Podne grafike za socijalno distanciranje
3. Transparenti i natpisi za „ponovno otvaranje
4. Oznake za ugostitelje i grafike za vozila
5. Nove mogućnosti u tisku na radnu odjeću.


Ovo je samo dio članka konzultanta Matthewa Parkera koji je pripremila Udruga FESPA Hrvatska za potrebe svog portala Club FESPA i čitatelje Print Magazina. Cijeli članak pročitajte na stranici fespahrvatska.hr

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content