PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Svi vodeći proizvođači tehnologija bilježe pad prihoda u Q1

Kako se u poslovnom svijetu prihodi smanjuju, agencija za istraživanje tržišta Keypoint Intelligence pregledala je podatke o kvartalnim prometima kako bi utvrdili kakav je utjecaj pandemija koronavirusa imala na proizvođače strojeva za tisak i doradu tijekom prvog tromjesečja 2020. godine. Predstavnici brendova Canon, HP, Konica Minolta, Ricoh i Xerox očekuju da će ovaj kvartal biti najgori do sada, a još su k tome i marže značajno smanjene. Pritom je pad prodaja hardvera značajno veći od pada prodaje repromaterijala.

“To je zato što se utjecaj COVID-a 19 u početku osjetio u ožujku, što je na kraju tromjesečja za sve osim za HP-a, a u tom periodu je obično najveći opseg prodaje strojeva u kvartalu. Uz to su neki dobavljači imali prekide u lancu opskrbe. Drugi značajan faktor koji je utjecao na prodaju opreme bio je otkazivanje ili odgađanje sajmova . U ožujku su se ozbiljno smanjile i količine ottiska”, kažu u Keypoint Intelligence.

Primjerice, količine otisaka Konica Minolte smanjile su se oko 70% u EMEA regiji i SAD-u. HP je primijetio da su se prihodi od uredskih usluga tiska smanjili 40% u odnosu na godinu prije, a količina otisaka HP Indiga (koja je u veljači bila veća za 9%) smanjila se 20% u travnju. Xerox je u ožujku zabilježio pad od 50%.

Gledajući unaprijed, svih pet proizvođača upozorilo je da će ovaj kvartal donijeti dodatno pogoršanje te očekuju da će biti najgori, a to je prije svega zbog toga što će se utjecaj virusa COVID-19 osjetiti kroz cijeli kvartal. 

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content