PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kako predstaviti najnovija dostignuća u branši – globalni vs. lokalni sajmovi

S obzirom da se svijet i dalje bori s trenutnim učincima pandemije Covid-19, veliki broj proizvođača strojeva razmišlja kako na najekonomičniji način predstaviti najnovija dostignuća u svijetu grafičke industrije.

Uz razne restrikcije vezane uz putovanja, postavlja se pitanje jesu li globalni sajmovi u ovom trenutku baš najsretnije rješenje. Svima u branši je već poznato da su dva velika svjetska sajma interpack i drupa odgođeni za početak iduće godine, no neke tvrtke u sklopu svojih marketinških aktivnosti imaju planove koji se preklapaju s ovim datumima.

Tako su primjerice, Xerox i Bobst potvrdili da neće izlagati na drupi 2021.  U Xeroxu navode da su tu odluku donijeli radi stalne nesigurnosti vezane uz održavanja velikih događanja tijekom pandemije, ali i zbog ranije planiranog vlastitog rasporeda lansiranja proizvoda na tržište. Bobst je, s druge strane, kao dio svoje nove strategije koja ujedno ima za cilj smanjiti utjecaj na okoliš, odlučio otkazati svoja sudjelovanja na većini sajmova, s obzirom na to da su puno uložili u svoje centre kompetencija (Competence Centers) te će ih pokušati podići na novu razinu.

Zbog restrikcija i epidemiološke situacije ovakvih će poteza otkazivanja sudjelovanja na inozemnim sajmovima zasigurno još biti i treba ih razumjeti i prihvatiti.

Ono čemu će se mnogi brendovi i proizvođači tehnologija u ovoj situaciji „novog normalnog“ okrenuti zasigurno su manji, lokalni, specijalizirani sajmovi, prilagođeni potrebama klijenata lokalnog tržišta. Uz to što iziskuju manje troškove, ciljani su s obzirom na regionalni karakter usmjeren upravo na aktualne i potencijalne klijente te su kao takvi odlična prilika za predstaviti se bilo s već poznatim i postojećim rješenjima ili s nekom regionalnom premijerom.

Što se drupe 2021 tiče, s obzirom na tradiciju i značaj, nema sumnje da će biti i uspješna i posjećena te da će kao i uvijek dosad pokazati novitete, trendove i smjer razvoja industrije.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content