Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kako predstaviti najnovija dostignuća u branši – globalni vs. lokalni sajmovi

S obzirom na to da se svet i dalje bori sa posledicama pandemije Covid-19, veliki broj proizvođača štampača razmišlja kako da na najekonomičniji način predstavi najnovija dostignuća u svetu grafičke industrije.

Uz razne restrikcije koje se odnose na putovanja, postavlja se pitanje da li su globalni sajmovi u ovom trenutku najsrećnije rešenje. Svima u branši je već poznato da su dva velika svetska sajma – interpack i drupa odloženi za početak iduće godine, ali neke kompanije u sklopu svojih marketinških aktivnosti imaju planove koji se preklapaju s ovim datumima.

Tako su na primer, Xerox i Bobst potvrdili da neće izlagati na drupi 2021.  U kompaniji Xerox navode da su tu odluku doneli zbog konstantne neizvesnosti u vezi sa održavanjem velikih događaja tokom pandemije, ali i zbog svog ranije planiranog rasporeda lansiranja proizvoda na tržište. Bobst je, s druge strane, kao deo svoje nove strategije koja ujedno ima za cilj smanjenje uticaja na okolinu, odlučio da otkaže svoje učešće na većini sajmova, s obzirom na to da su puno uložili u svoje centre kompetencija (Competence Centers) koje će pokušati da podignu na novi nivo.

Zbog restrikcija i epidemiološke situacije, ovakvih poteza otkazivanja učešća na sajmovima u inostranstvu će zasigurno biti još i treba ih razumeti i prihvatiti.

Ono čemu će se mnogi brendovi i proizvođači tehnologija u ovoj situaciji „novog normalnog“ okrenuti, sigurno su manji, lokalni, specijalizovani sajmovi, prilagođeni potrebama klijenata lokalnog tržišta. Pored toga što iziskuju manje troškove, s obzirom na regionalni karakter, usmereni su na aktuelne i potencijalne klijente i kao takvi su odlična prilika da se predstave bilo sa već poznatim i postojećim rešenjima ili s nekom regionalnom premijerom.

Što se drupe 2021 tiče, s obzirom na tradiciju i značaj, nema sumnje da će biti i uspešna i posećena, pa će kao i uvek dosad pokazati novitete, trendove i smer razvoja industrije.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content