PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kartonska i papirna ambalaža najdraže su europskim potrošačima

U sklopu globalne kampanje Love Paper provedena je studija među 5.900 potrošača iz devet europskih zemalja – Austrije, Danske, Finske, Francuske, Njemačke, Italije, Norveške, Švedske i Velike Britanije o preferencijama europskih potrošača kada je riječ o ambalažnim materijalima (European Packaging Preferences 2020 study).

Rezultati su pokazali da je karton najomiljeniji ambalažni materijal zbog mogućnosti recikliranja, male težine, lakoće otvaranja i nižih troškova.
U sklopu studije ispitanici su bili zamoljeni da na temelju 15 okolišnih, praktičnih i vizualnih karakteristika odaberu svoj preferirani ambalažni materijal – papir / karton, staklo, metal ili plastika. U 10 od 15 elemenata papir / karton izašli su kao čisti pobjednici, staklo je imalo četiri, a metal jedan.

Staklena ambalaža preferirani je izbor potrošača zbog bolje zaštite proizvoda (51%), kao i zbog mogućnosti višekratne upotrebe (55%), dok 41% njih preferira izgled i osjećaj koji pruža staklo. Metalna ambalaža je preferirani izbor zbog svoje jačine/robusnosti (51%), dok plastična ambalaža nije odabrana kao preferirana opcija niti za jedan od 15 elemenata. Uz to, 48% potrošača izbjegavalo bi trgovce koji aktivno ne pokušavaju smanjiti upotrebu plastične ambalaže koja se ne može reciklirati, dok  58% Europljana vjeruje da bi se ambalaža koja se ne može reciklirati trebala dodatno oporezivati.

Papirna / kartonska ambalaža najviše se smatra reciklabilnim materijalom, staklo je drugo, a metal treći. Istraživanje je također otkrilo da bi 44%  bilo voljno platiti proizvod više ukoliko bi ambalaža u koju je zapakiran bila od održivih materijala.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content