Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Koenig & Bauer i Durst nastavljaju graditi suradnju i daljnji rad na R&D

Koenig & Bauer i Durst Group nastavljaju suradnju i daljnja zajednička ulaganja u R&D kroz joint venture tvrtku koju su osnovali prije gotovo pet godina kako bi iskoristili značajne prilike u segmentima sklopivog i valovitog kartona. Matične tvrtke Koenig & Bauer Durst GmbH proširit će svoje poslovanje u Radebeulu u Njemačkoj.

Koenig & Bauer Durst jedan je od globalnih lidera u singl pass digitalnim sheet-fed sustavima te softverskim uslugama za industriju sklopivog i valovitog kartona. Koristi sposobnosti i know-how svojih matičnih tvrtki kako bi ponudio izniman portfelj strojeva za digitalni tisak. Portfelj uključuje sustave CorruJET i Delta SPC 130 za tržišta valovitog kartona. Tu je i zajednički razvijen VariJET 106  za tržište sklopivog kartona. Svi strojevi koriste boje i premaze na bazi vode koji su sigurni za hranu i u skladu s regulatornim zahtjevima.

Također, najavljuju i promjenu na čelu zajedničke tvrtke. Naime,  Robert Stabler, koji je vodio joint venture tvrtku od njezina početka, odlazi. Naslijedit će ga Daniel Velema, koji će se pridružiti Koenig & Bauer Durstu u veljači 2024..

Proizvođači kartona nastavljaju digitalizirati proizvodnju

“Veselim se pridruživanju Koenig & Bauer Durstu. Posebice jer tiskari / konverteri valovitog i sklopivog kartona nastavljaju digitalizirati svoje proizvodnje kako bi povećali učinkovitost i fleksibilnost. Dugoročno, to dovodi do značajnog smanjenja troškova. Ponuda strojeva, softvera i usluga tvrtke Koenig & Bauer Durst dobro je pozicionirana za pružanje podrške i ubrzanje „putovanja“ naših kupaca u ovom procesu“, rekao je Daniel Velema.

I u Durstu vide veliku priliku za značajan rast u sljedećih nekoliko godina. Posebice ističu da su čvrsti temelji postavljeni uspješnim lansiranjem VariJET 106, najproduktivnijeg digitalnog stroja za sklopivi karton na tržištu.

 „Činjenica da su se naše dvije matične tvrtke – Koenig & Bauer i Durst, dva diva u ambalaži i tisku – posvetile daljnjim mogućnostima istraživanja i razvoja dovoljno govori o pozitivnom učinku koji smo imali u značajnom povećanju naše prisutnosti na tržištima valovitog i sklopivog kartona. Ta su tržišta zrela za digitalnu transformaciju, a mi imamo kupce i rješenja“, rekao je Ralf Sammeck, član uprave Koenig & Bauer i izvršni direktor segmenta Sheetfed.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content