PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Koenig & Bauer i Durst nastavljaju da jačaju saradnju i dalji rad na istraživanju i razvoju

Koenig & Bauer i Durst Group nastavljaju saradnju i dalja zajednička ulaganja u istraživanje i razvoj kroz joint venture kompaniju koju su osnovali pre skoro pet godina kako bi iskoristili značajne mogućnosti u segmentu preklopnog i valovitog kartona. Matične kompanije Koenig & Bauer Durst GmbH proširiće svoje poslovanje u Radebeulu u Nemačkoj.

Koenig & Bauer Durst jedan je od globalnih lidera u single pass sheet-fed digitalnim sistemima i softverskim uslugama za industriju preklopnog i valovitog kartona. Koristi mogućnosti i know how svojih matičnih kompanija kako bi ponudio izuzetan portfolio mašina za digitalnu štampu. Portfolio uključuje CorruJET i Delta SPC 130 sisteme za tržišta valovitog kartona. Tu je i zajednički razvijen VariJET 106 za tržište preklopnih kartona. Sve mašine koriste boje i premaze na bazi vode koji su bezbedni za hranu i u skladu sa regulatornim zahtevima.

Najavljuju i smenu u rukovodstvu zajedničke kompanije. Naime, odlazi Robert Stabler, koji je vodio joint venture kompaniju od njenog osnivanja. Naslediće ga Danijel Velema, koji će se pridružiti kompaniji u februaru 2024.

Proizvođači kartona nastavljaju sa digitalizacijom proizvodnje

„Radujem se što ću se pridružiti kompaniji Koenig & Bauer Durst. Posebno jer štampari/konverteri valovitog i preklopnog kartona nastavljaju da digitalizuju svoju proizvodnju kako bi povećali efikasnost i fleksibilnost. Dugoročno, ovo dovodi do značajnog smanjenja troškova. Ponuda mašina, softvera i usluga kompanije Koenig & Bauer Durst je dobro pozicionirana da podrži i ubrza put naših kupaca u ovom procesu“, rekao je Daniel Velema.

A u Durstu vide odličnu priliku za značajan rast u narednih nekoliko godina. Posebno ističu da su čvrsti temelji postavljeni uspešnim lansiranjem VariJET 106, najproduktivnije digitalne mašine za savijanje kartona na tržištu.

 „Činjenica da su se naše dve matične kompanije – dva giganta u oblasti ambalaže i štampe – ​​posvetile daljim istraživačkim i razvojnim mogućnostima, dovoljno govori o pozitivnom efektu koji smo imali u značajnom povećanju našeg prisustva na tržištu valovitih i preklopnih kartona. Ova tržišta su zrela za digitalnu transformaciju, a mi imamo kupce i rešenja“, rekao je Ralf Sammeck, član odbora Koenig & Bauer i izvršni direktor segmenta Sheetfed.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content