PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Komunikacija u doba korone – budite glas na svom tržištu

Puno je tvrtki koje su za nadolazeće, a otkazane sajmove poput drupe, interpacka ili Fespe spremale spektakularna lansiranja svojih novih proizvoda. No, pandemija koronavirusa sve je zaustavila pa tako i promocije na lokalnoj razini. Što učiniti u takvoj situaciji, sve otkazati i odgoditi za neka bolja vremena ili se prilagoditi situaciji i pokušati pronaći alternativne načine kako kupcima predstaviti proizvod.
Komunikacijski stručnjaci sugeriraju drugi navedeni scenarij. Dakle, bez obzira je li sajam otkazan ili pomaknut, lansiranja i najave proizvoda treba nastaviti. Zašto? Određeno vrijeme i novac već su svakako uloženi u promociju pa je logično da se očekuje i kakav, takav povrat uloženog.
U nastavku vam donosimo nekoliko mogućih rješenja kako biste i  u ovim neobičnim i nesretnim okolnostima bili u prednosti.

Korak 1: Koronavirus – komunikacijski plan
U zbunjujućim i kaotičnim situacijama poput ove trenutne, važno je imati jasne i detaljne upute kako komunicirati u kriznim situacijama. Važno je da imate jasan plan iz kojeg se vidi tko je odgovoran i tko iz tvrtke treba voditi komunikaciju prema klijentima.
Ako unaprijed pripremite svoje poruke (najave na društvenim mrežama, newsletter, elektroničku poštu), moći ćete biti brzi i učinkoviti i ne trošiti dragocjeno vrijeme.

Korak 2: Web stranica posvećena ažuriranju koronavirusa
U situaciji kada ljudi moraju biti brzo obaviješteni jer moraju poduzeti određene akcije, dobra je strategija postaviti web stranicu posvećenu tom problemu. Sva komunikacija može se tada preusmjeriti na tu stranicu koja može postati centralno mjesto za sve najnovije informacije, no pop-up ili link na glavnu strancu je obavezan.

Korak 3: The show must go on  – internetska događanja
Ako ste planirali promociju ili open house koji ste već najavili klijentima, bilo bi dobro, ako je moguće, zadržati datum i vrijeme te ih sve pozvati na virtualni event uživo. Stvoren je osjećaj kao da svi  fizički prisustvuju, ali umjesto toga uživaju u događaju iz sigurnog okruženja svojih domova.
Kada su u pitanju sastanci jedan na jedan koji ste već ranije dogovorili, nema potrebe za panikom, razmislite o video konferencijskom pozivu.

4. korak: Višekanalna kampanja
Komunikacijskom kampanjom koja kombinira taktiku društvenih medija s PR naporima i ciljanim oglašavanjem, moguće je iskoristiti ovu situaciju.
Pokrenite višekanalnu komunikacijsku kampanju i budite glas na svom tržištu, dok konkurencija još uvijek šuti!

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content