PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Konica Minolta ulazi u svijet digitalnog tiska ambalaže – na tržište stiže PKG – 675i

Konica Minolta danas je najavila lansiranje novog digitalnog ink jet stroja za tisak kartonske ambalaže  – PKG-675i. Najkraće rečeno PKG-675i je brz, pouzdan i jednostavan entry level stroj koji kartonsku ambalažu otiskuje u full coloru.

S obzirom na trendove i kretanja na tržištu korak naprijed prema rješenju za digitalni tisak ambalaže sasvim je logično i opravdano. Naime, na današnje tržište ambalaže snažno je utjecao COVID-19, a mnoge od promjena koje je donio vjerojatno će ostati trajne. Jedna od većih tiče se načina prodaje i distribucije robe. Radi se o trendu koji ide u smjeru udaljavanja od maloprodaje, a sve više prema narudžbama putem e-maila, interneta i e-trgovine. Istraživanje tvrtke Smithers pokazalo je da je pandemija za dvije do tri godine ubrzala potražnju za ambalažom za e-trgovinu. Globalno tržište ambalaže za e-trgovinu u 2020. godini vrijedilo je više od 49 milijardi dolara, a Smithers kaže da je 80% te vrijednosti valovita kartonska ambalaža.

Upravo tu nastupa PKG-675i  – novi Konica Minolta digitalni ink jet stroj s bojama na bazi vode koja otvara vrata malim nakladama i personaliziranom tisku kartonske ambalaže, pomažući upravo brzorastućim sektorima poput e-trgovine.

Zašto odabrati digitalni tisak ambalaže?

Današnja tehnologija digitalnog tiska proizvođačima pruža fleksibilnost kontroliranja proizvodnje ambalaže na način na koji kontroliraju ostatak svog poslovanja.
Zahvaljujući digitalnom tisku proizvođači sada mogu dinamički stvarati, prilagođavati i proizvoditi personaliziranu ambalažu u točno onoj količini koju žele kada im zatreba.

Upravo takav je novi stroj Konica Minolte.  PKG-675i je:

 • visokokvalitetni ink jet stroj koji može brzo i ekonomično otisnuti male, personalizirane naklade valovitog i preklopnog kartona, bez obzira ravnog ili prethodno izrezanog
 • savršeno rješenje za stvaranje mock-up dizajna ambalaže, pridonoseći što bržem stavljanju proizvoda na tržište i smanjenju otpada
 • idealan za male naklade valovite kartonske ambalaže proizvoda za osobnu njegu i kućanstvo te prerađenu hranu (gdje je kutija potrebna za zaštitu, ali i za promociju te isporuku proizvoda).
Najvažnije tehničke karakteristike

Stroj je proizveden od strane partnera Konica Minolte, tvrtke MTEX ​​NS, a dolazi s pet ispisnih glava Memjet® CMYK koje mu omogućuju postizanje širine ispisa do 1066 mm. PKG-675i ispisuje bogate grafike na valovitom kartonu pri rezoluciji 1600 x 1600 dpi-a. Uz minimalnu interakciju prije tiska, on-demand poslovi mogu se izraditi u visokoj razlučivosti brzinom do 18m/min. Stroj dolazi s Caldera RIP softverom i koristi boje na bazi vode koje je odobrila FDA za proizvode koji dolaze u neizravni kontakt s hranom. Dakle:

 • maksimalna širina medija 1200 mm
 • maksimalna širina tiska 1066 mm
 • rezolucija ispisa do 1600 x 1600 dpi-a
 • brzina ispisa – u visokoj rezoluciji 150 mm/sek. (u niskoj 300 mm/sek.)
 • debljina medija – max 15,875mm / min 0,5 mm
 • ugrađena poznata Memjet VersaPass® tehnologija
 • boje na bazi vode te konfiguracija s dva kanala za crnu boju (C,M,Y,K,K)
 • integrirani WebCleaner
 • ugrađen Caldera RIP softver.

Prilike za rast uz PKG-675i su neograničene, a u stroju je pokazana sva snaga današnje ink jet digitalne tehnologije tiska.

Više informacija moguće je dobiti od vrijednog Konica Minolta tima! Kontakt osoba: [email protected]
Javite se i dogovorite ponudu u skladu s vašim potrebama!

Ovako to izgleda kad PKG-675i radi!

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content