PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Konica Minolta ulazi u svet digitalne štampe ambalaže – na tržište stiže PKG – 675i

Konica Minolta danas je najavila lansiranje novog digitalnog ink jet štampača za štampu kartonske ambalaže  – PKG-675i. Najkraće rečeno PKG-675i je brz, pouzdan i jednostavan entry level štampač koji kartonsku ambalažu štampu u full coloru.

S obzirom na trendove i kretanja na tržištu, korak napred prema rešenju za digitalnu štampu ambalaže sasvim je logično i opravdano. Naime, na današnje tržište ambalaže snažno je uticao COVID-19, a mnoge od promena koje je doneo verovatno će ostati trajne. Jedna od većih tiče se načina prodaje i distribucije robe. Radi se o trendu koji ide u smeru udaljavanja od maloprodaje, a sve više prema narudžbama putem e-maila, interneta i e-trgovine. Istraživanje kompanije Smithers pokazalo je da je pandemija za dve do tri godine ubrzala potražnju za ambalažom za e-trgovinu. Globalno tržište ambalaže za e-trgovinu u 2020. godini vredelo je više od 49 milijardi dolara, a Smithers kaže da je 80% te vrednosti valovita kartonska ambalaža.

Upravo tu nastupa PKG-675i  – novi Konica Minolta digitalni ink jet štampač s bojama na bazi vode koja otvara vrata malim tiražimai personalizovanoj štampi kartonske ambalaže, pomažući upravo brzorastućim sektorima poput e-trgovine.

Zašto odabrati digitalnu štampu ambalaže?

Današnja tehnologija digitalne štampe proizvođačima pruža fleksibilnost kontrolisanja proizvodnje ambalaže na način na koji kontrolišu ostatak svog poslovanja.
Zahvaljujući digitalnoj štampi proizvođači sada mogu dinamički stvarati, prilagođavati i proizvoditi personalizovanu ambalažu u tačno onoj količini koju žele kada im zatreba.

Upravo takav je novi štampač kompanije Konica Minolta.  PKG-675i je:

 • visokokvalitetni ink jet štampač koji može brzo i ekonomično da odštampa male, personalizovane tiraže valovitog i preklopnog kartona, bez obzira da li je ravan ili prethodno izrezan
 • savršeno rešenje za stvaranje mock-up dizajna ambalaže, doprinoseći što bržem stavljanju proizvoda na tržište i smanjenju otpada
 • idealan za male tiraže valovite kartonske ambalaže proizvoda za ličnu negu i pokućstvo i prerađenu hranu (gde je kutija potrebna za zaštitu, ali i za promociju i isporuku proizvoda).
Najvažnije tehničke karakteristike

Štampač je proizveden od strane partnera Konica Minolte, kompanije MTEX ​​NS, a dolazi sa pet štamparskih glava Memjet® CMYK koje mu omogućuju postizanje širine ispisa do 1066 mm. PKG-675i ispisuje bogate grafike na valovitom kartonu pri rezoluciji 1600 x 1600 dpi. Uz minimalnu interakciju pre štampe, on-demand poslovi mogu se izraditi u visokoj rezoluciji brzinom do 18m/min. Štampač dolazi s Caldera RIP softverom i koristi boje na bazi vode koje je odobrila FDA za proizvode koji dolaze u direktni kontakt sa hranom. Dakle:

 • maksimalna širina medija 1200 mm
 • maksimalna širina štampe 1066 mm
 • rezolucija ispisa do 1600 x 1600 dpi
 • brzina ispisa – u visokoj rezoluciji 150 mm/sek. (u niskoj 300 mm/sek.)
 • debljina medija – max 15,875mm / min 0,5 mm
 • ugrađena poznata Memjet VersaPass® tehnologija
 • boje na bazi vode i konfiguracija sa dva kanala za crnu boju (C,M,Y,K,K)
 • integrisani WebCleaner
 • ugrađen Caldera RIP softver.

Prilike za rast uz PKG-675i su neograničene, a štampač je pokazatelj celokupne snaga današnje ink jet digitalne tehnologije štampe.

Više informacija moguće je dobiti od vrednog tima kompanije Konica Minolta! Kontakt osoba: [email protected]
Javite se i dogovorite ponudu u skladu s vašim potrebama!

Ovako to izgleda kad PKG-675i radi!

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content