PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kreće europsko testiranje prototipa Coca-Cola boce od papira

Coca-Cola je najavila da pokreće europsko testiranje za svoj nedavno najavljeni prvi prototip boce od papira.

Rješenje je razvijeno kroz partnerstvo znanstvenika iz laboratorija za istraživanje i razvoj Coca-Cole u Bruxellesu i tvrtke The Paper Bottle Company (Paboco).

Tehnologija koju je razvio Paboco dizajnirana je kako bi se stvorile boce koje se mogu reciklirati. Boce su izrađene od drveta iz održivog izvora i koje su sposobne oduprijeti se tekućinama, CO2 i kisiku. Pogodne su za tekuću robu poput gaziranih i negaziranih pića, kozmetičkih proizvoda i još mnogo toga.

Trenutni prototip Coca-Cola boce od papira sastoji se od papirnate ljuske s plastičnom oblogom koja se može reciklirati i poklopcem izrađenim od 100% recikliranog PET-a. Međutim, krajnji cilj tvrtke je proizvesti bocu koja se može reciklirati kao papir.

Testiranje bi trebalo početi u drugom tromjesečju ove godine. Uključivat će piće AdeZ koje će biti ponuđeno za 2000 potrošača u Mađarskoj, kroz partnerstvo s Kifli.hu – jednim od mađarskih najbrže rastućih internetskih prodavača prehrambenih proizvoda.

Ovo će ispitivanje, kažu u Coca-Coli, pružiti neprocjenjiv uvid i povratne informacije o tome kako prototip papirne boce djeluje kao ambalaža i što potrošači misle o tome.

„Ovo je za nas uzbudljiv korak naprijed, jer znači da smo izašli iz laboratorija i krenuli u stvarni svijet. Tako će po prvi put potrošači zapravo piti jedan od naših proizvoda iz potencijalno nove vrste papirnate ambalaže.” kaže Stijn Franssen, voditelj inovacija za istraživanje i razvoj ambalaže.

Ovaj potez označava daljnji korak u ispunjavanju globalne vizije tvrtke Coca-Cola o postizanju “Svijeta bez otpada”. Tu se tvrtka obvezala osigurati da će sva njezina ambalaža do 2030. godine biti prikupljena, reciklirana ili ponovno upotrijebljena.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content