PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Počinje evropsko testiranje prototipa Coca-Cola boce od papira

Coca-Cola je najavila da pokreće evropsko testiranje za svoj nedavno najavljeni prvi prototip boce od papira.

Rešenje je razvijeno kroz partnerstvo naučnika iz laboratorija za istraživanje i razvoj Coca-Cole u Briselu i kompanije The Paper Bottle Company (Paboco).

Tehnologija koju je razvio Paboco dizajnirana je kako bi se stvorile boce koje se mogu reciklirati. Boce su izrađene od drveta iz održivog izvora i koje su otporne na tečnost, CO2 i kiseonik. Pogodne su za tečnu robu poput gaziranih i negaziranih pića, kozmetičkih proizvoda i još mnogo toga.

Trenutni prototip Coca-Cola boce od papira sastoji se od papirne ljuske s plastičnom oblogom koja se može reciklirati i poklopcem izrađenim od 100% recikliranog PET-a. Međutim, krajnji cilj kompanije je da proizvede bocu koja se može reciklirati kao papir.

Testiranje bi trebalo da počne u drugom tromesečju ove godine. Uključivaće piće AdeZ koje će biti ponuđeno lepezi od 2000 potrošača u Mađarskoj, kroz partnerstvo s Kifli.hu – jednim od mađarskih najbrže rastućih internetskih prodavača prehrambenih proizvoda.

Ovo će ispitivanje, kažu u Coca-Coli, pružiti neprocenjiv uvid i povratne informacije o tome kako prototip papirne boce deluje kao ambalaža i što potrošači misle o tome.

„Ovo je za nas uzbudljiv korak napred, jer znači da smo izašli iz laboratorija i krenuli u stvarni svet. Tako će po prvi put potrošači zapravo piti jedan od naših proizvoda iz potencijalno nove vrste papirnate ambalaže.” kaže Stijn Franssen, rukovodilac inovacija za istraživanje i razvoj ambalaže.

Ovaj potez označava dalji korak u ispunjavanju globalne vizije kompanije Coca-Cola o postizanju “Sveta bez otpada”. Tu se kompanija obavezala da će sva njihova ambalaža do 2030. godine biti prikupljena, reciklirana ili ponovo upotrebljena.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content