Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kyocera – budućnost su ink jet printeri

U manje od šest mjeseci Kyocera je predstavila dva stroja koja su promijenila igru na tržištu. Lansirali su Forearth, rješenje za tisak tekstila te ink jet produkcijski printer TASKalfa Pro 55000c. Razvoj se s njihove strane odvija vrlo brzo, a o svemu nam je više rekao gosp. Deon Wepener, stručnjak za rješenja za produkcijski tisak u KYOCERA Document Solutions Europe.

Nakon ulaska na tržište produkcijskog tiska s modelom Kyocera TASKalfa Pro 15000c prije četiri godine, koji je sljedeći veliki korak za Kyocera produkcijske printere?

Odgovor na to pitanje dobili smo prošlog listopada na Printing United Expou 2023. u Atlanti. Tamo je premijerno bio prikazan produkcijski printer Kyocera TASKalfa Pro 55000c. Europska premijera ovog uređaja bit će na sajmu drupa 2024. gdje će Kyocera imati veliku prisutnost. Bit ćemo smješteni u hali 8 zajedno s drugim velikim brendovima produkcijskog tiska i bit će izložen novi model TASKalfa Pro 55000c.

Danas, gotovo četiri godine nakon lansiranja prvog Kyocerinog PP stroja TASKalfa Pro 15000c što nam možete reći o svom iskustvu s ovim modelom?

Za nas je jedno od ključnih iskustava s TASKalfa Pro 15000c to da smo od njega puno naučili. Bio je to naš prvi ulazak na PP tržište i bilo bi malo reći da je za nas stroj bio iznimno uspješan. Ako pogledamo svjetske brojke, nakon samo četiri godine sada imamo nešto više od 370 globalno instaliranih jedinica. Toliki broj strojeva na terenu nama je vrlo značajan. Kada pogledamo ispisani volumen, to je blizu 5,6 milijardi otisaka na tim strojevima. Riječ je o relativno malom broju strojeva, ali na njima je otisnut velik volumen. To nam je pokazalo da se ink jet tehnologija u tisku iz arka vrlo dobro uklapa na tržište.
S TASKalfa Pro 15000c namjerno smo otišli u niži segment tržišta gdje smo ušli kako bismo testirali njegovu pouzdanost. Za nas je to jedna od ključnih stvari – vidjeti kako se ispisne glave ponašaju u okruženju tiska iz arka. Puno smo naučili u posljednje četiri godine i stalno se razvijamo i gledamo budućnost naših proizvoda.

U usporedbi s pisačima na bazi tonera, koje su glavne prednosti ink jet tehnologije?

Jedna od ključnih stvari je pouzdanost, a čini se da je ink jet tehnologija danas još u ranoj fazi. Dostupno je toliko različitih vrsta ink jet printera (solvent, UV, na bazi vode i dr.). Mi se uglavnom “držimo” ink jeta na bazi vode. Naš sljedeći proizvod za tržište komercijalnog tiska također je na bazi vode, stroj za tisak na tekstil koji je prikazan u Italiji ove godine na ITMA-i, Forearth. Naš glavni smjer razvoja ide prema ink jetu na bazi vode i različitim vrstama aplikacija i različitim segmentima tržišta kojima možemo pristupiti s tom tehnologijom.

Možemo li u budućnosti očekivati ispis na bazi vode na različitim podlogama te kako će ink jet tehnologija promijeniti igru u tisku iz arka u sljedećim godinama, pročitajte u dostupnom online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content