PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Kyocera – budućnost su ink jet printeri

Za manje od šest meseci, Kyocera je predstavila dve mašine koje su promenile igru na tržištu. Lansirali su Forearth, rešenje za štampu na tekstilu i TASKalfa Pro 55000c ink jet štampač. Sa njihove strane, razvoj se odvija veoma brzo, a o svemu nam je više rekao g. Deon Vepener, stručnjak za proizvodnu štampu u KYOCERA Document Solutions Europe.

Nakon ulaska na tržište proizvodne štampe sa Kyocera TASKalfa Pro 15000c pre četiri godine, koji je sledeći veliki korak za Kyocera proizvodne štampače?

Odgovor na to pitanje dobili smo prošlog oktobra na Printing United Expo 2023 u Atlanti. Tamo je prvi put predstavljen proizvodni štampač Kyocera TASKalfa Pro 55000c. Evropska premijera ovog uređaja biće na drupi 2024, gde će Kyocera imati veliku vidljivost. Bićemo smešteni u Hali 8 zajedno sa drugim velikim proizvodnim markama štampe i novi TASKalfa Pro 55000c model će biti izložen.

Danas, skoro četiri godine nakon lansiranja Kyocer-ine prve PP mašine TASKalfa Pro 15000c, šta nam možete reći o svom iskustvu sa ovim modelom?

Za nas, jedno od ključnih iskustava sa TASKalfa Pro 15000c je to što smo mnogo naučili iz njega. To je bio naš prvi ulazak na tržište PP i bilo bi malo reći da je mašina bila izuzetno uspešna za nas. Ako pogledamo globalne brojke, posle samo četiri godine sada imamo nešto više od 370 instaliranih jedinica širom sveta. Toliki broj mašina na terenu nam je veoma važan. Kada pogledamo štampani obim, to je blizu 5,6 milijardi otisaka na ovim mašinama. Reč je o relativno malom broju mašina, ali se na njima štampa veliki tiraž. Ovo nam je pokazalo da se ink jet tehnologija u štampi iz tabaka veoma dobro uklapa u tržište.
Sa TASKalfa Pro 15000c, namerno smo otišli u niži segment tržišta gde smo ušli da testiramo njegovu pouzdanost. Za nas je ovo jedna od ključnih stvari – da vidimo kako se glave za štampanje ponašaju u okruženju za štampu iz tabaka. Mnogo smo naučili u poslednje četiri godine i stalno se razvijamo i gledamo u budućnost naših proizvoda.

U poređenju sa štampačima na bazi tonera, koje su glavne prednosti ink jet tehnologije?

Jedna od ključnih stvari je pouzdanost, a ink jet tehnologija izgleda da je danas još uvek u ranoj fazi. Postoji toliko različitih tipova ink jet štampača (solvent, UV, na bazi vode, itd.). Uglavnom se „držimo“ na mlazevima mastila na bazi vode. Naš sledeći proizvod za tržište komercijalne štampe je takođe na bazi vode, mašina za štampanje na tekstilu prikazana u Italiji ove godine na ITMA, Forearth. Naš glavni razvojni pravac je ka ink jet-u na bazi vode i različitim vrstama aplikacija i različitim tržišnim segmentima kojima možemo pristupiti tom tehnologijom.

Da li u budućnosti možemo očekivati štampu na bazi vode na različitim podlogama i kako će ink jet tehnologija promeniti igru u štampi iz tabaka u narednim godinama, pročitajte u dostupnom online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content