Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kyocera projekt True Blue Textile kao podrška novom modnom konceptu Wear to Save Water

Kyocera je prošle je godine lansirala svoj novi, održivi ink jet tekstilni printer Forearth. Printer gotovo uopće ne koristi vodu pri tisku tkanina. Time se zaustavlja utjecaj na okoliš i zagađenje vode koje je snažno povezano s tekstilnom industrijom.

Vodeći se ekološkim aspektom svog novog stroja, pokrenuli su zanimljiv projekt True Blue Textil. Projekt se temelji na modnom konceptu “Wear to Save Water” s ciljem promicanja svijesti potrošača o pitanjima zaštite okoliša.
Projekt True Blue Textile realiziran je u suradnji s vodećim japanskim modnim dizajnerima – modnom kućom Anrealage i Vantan Design Institute. Oni su dizajnirali ukupno pet odjevnih kombinacija za projekt. Izložbe njihovih radova održane su od 22. do 24. ožujka preklapajući se simbolično sa Svjetskim danom voda.
Tkanina True Blue Textile tiskana je Kyocerinim digitalnim ink jet pisačem Forearth s uzorcima temeljenim na rijeci Niyodo koja se nalazi u prefekturi Kochi, koja se pak može pohvaliti najboljom kvalitetom vode u Japanu.
Prema Kyocerinom priopćenju za tisak, do sada je tekstilna i odjevna industrija koristila ogromne količine vode u procesima kao što su para i pranje prilikom bojanja tkanina. Zbog toga je onečišćenje vode tim otpadnim vodama postalo globalni ekološki problem. Osim toga, pod povećalom je i problem masovnog zbrinjavanja na koje je potrebno hitno reagirati. Kako bi pomogla u rješavanju ovih problema, Kyocera je razvila Forearth koji smanjuje potrošnju vode na apsolutni minimum.
U Kyoceri vjeruju da projekti kao što je True Blue Textile mogu potaknuti ljude na odabir odjevnih predmeta izrađenih od održivih tkanina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content