PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Kyocera projekat True Blue Textile kao podrška novom modnom konceptu Wear to Save Water

Kyocera je prošle godine lansirala svoj novi, održivi ink jet tekstilni štampač Forearth. Štampač skoro uopšte ne koristi vodu kada štampa tkanine. Na taj način se zaustavlja štetno dejstvo na životnu sredinu i zagađenje vode, što je snažno povezano sa tekstilnom industrijom.

Vođeni ekološkim aspektom svoje nove mašine, pokrenuli su zanimljiv projekat True Blue Textil. Projekat je baziran na modnom konceptu „Nosite se da biste uštedeli vodu“ sa ciljem promovisanja svesti potrošača o pitanjima životne sredine.
Projekat True Blue Textile realizovan je u saradnji sa vodećim japanskim modnim dizajnerima – modnom kućom Anrealage i Vantan Design Institutom. Dizajnirali su ukupno pet odevnih kombinacija za projekat. Izložbe njihovih radova održane su od 22. do 24. marta, simbolično se preklapajući sa Svetskim danom voda.

True Blue Textile štampa se na Kyocerinom Forearth digitalnom inkjet štampaču sa šarama zasnovanim na reci Niyodo u prefekturi Kochi, koja se može pohvaliti najboljim kvalitetom vode u Japanu.
Prema Kyocerinom saopštenju za javnost, do sada su tekstilna i odevna industrija koristile ogromne količine vode u procesima kao što su para i pranje prilikom farbanja tkanina. Zbog toga je zagađenje voda ovim otpadnim vodama postalo globalni ekološki problem. Osim toga, problem masovnog odlaganja je i pod lupom, što zahteva hitan odgovor. Da bi pomogao u rešavanju ovih problema, Kyocera je razvila Forearth, koji smanjuje potrošnju vode na apsolutni minimum.
U Kyoceri veruju da projekti kao što je True Blue Textile mogu podstaći ljude da biraju odeću napravljenu od održivih tkanina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content