Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Labelexpo u znaku hibrida, fleksotiska i automatizacije

Jubilarno 40. izdanje vodećeg svjetskog sajma za tisak etiketa te fleksibilne i kartonske ambalaže – Labelexpo – održano je od 24. do 27. 9. u Bruxellesu. Više od 600 izlagača u 8 sajamskih hala pokazalo je najnovija rješenje i dostignuća u ovom segmentu grafičke industrije, stoga organizatori s ponosom ističu da je ovo bilo najuspješnije izdanje sajam dosad. Na prvom Labelexpo održanom 1979. bilo je svega 44 izlagača, što najbolje svjedoči koliko je snažan razvoj grafičke industrije. Toj činjenici u prilog ide i podatak da je više od 200 izlagača prvi put izlagalo na sajmu te su svoja rješenja predstavili posjetiteljima iz cijelog svijeta koji su već tradicionalno u najvećem broju tiskari, dobavljači, distributeri, vlasnici robnih marki i dizajneri. Među izlagačima koji su prvi put izlagali spomenut ćemo Memjet, Canon, GMG i Lambda Technology.

Kada je riječ o tehnologijama tiska, na Labelexpu je, prema statističkim podacima, i ove godine najzastupljeniji bio fleksotisak, slijede ga digitalni tisak, ofset, knjigotisak i gravura. Među izlagačima prisutni su bili svi najveći brendovi vezani uz ovaj dio industrije, a ono po čemu je ovogodišnje izdanje sajma također posebno je i sve veći broj pokazanih hibridnih rješenja, zatim rješenja  za proizvodnju fleksibilne ambalaže te softverskih rješenja. Bobst, Mark Andy i MPS izdvojit ćemo kao neke koji su pokazali svoje hibridne strojeve, dok su novitete namijenjene proizvodnji fleksibilne ambalaže, među ostalima, predstavili Omet i Lombardi.

Labelexpo_Print_Magazin

Cerm, Esko, Sistrade, Gutenberg i CADlink Technology tvrtke su koje su predstavile svoj najnoviji informacijski softver za automatizaciju poslovnih procesa. Kada je o doradi riječ, spomenut ćemo tvrtku Grafotronic, koja je na sajmu od ukupno jedanaest izloženih strojeva pokazala čak sedam novih modela od kojih četiri potpuno nova modularna digitalna doradna stroja.

S dijelom pokazanih rješenja moći ćete se upoznati i na nadolazećoj konferencije Print Magazina „Ambalaža i etikete“, a za sve ostale novitete morat ćemo pričekati Labelexpo 2021.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content