PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Labelexpo u znaku hibrida, flekso štampe i automatizacije

Jubilarno 40. izdanje vodećeg svetskog sajma za štampu etiketa i fleksibilne i kartonske ambalaže – Labelexpo – održano je od 24. do 27. septembra u Briselu. Više od 600 izlagača u 8 sajamskih hala pokazalo je najnovija rešenja i dostignuća u ovom segmentu grafičke industrije, pa organizatori s ponosom ističu da je ovo bilo najuspešnije izdanje sajma dosad. Na prvom Labelexpo održanom 1979, bilo je svega 44 izlagača, što najbolje svedoči koliko je snažan razvoj grafičke industrije. Toj činjenici u prilog ide i podatak da je više od 200 izlagača prvi put izlagalo na sajmu, pa su svoja rešenja predstavili posetiocima iz celog sveta koji su već tradicionalno u najvećem broju štampari, dobavljači, distributeri, vlasnici robnih marki i dizajneri. Među izlagačima koji su prvi put izlagali spomenućemo Memjet, Canon, GMG i Lambda Technology.

Kada je reč o tehnologijama štampe, na Labelexpo-u je prema statističkim podacima, i ove godine najzastupljenija bila flekso štampa, zatim digitalna štampa, ofset, štampa knjiga i duboka štampa. Među izlagačima prisutni su bili svi najveći brendovi vezani za ovaj deo industrije, a ono po čemu je ovogodišnje izdanje sajma takođe posebno je i sve veći broj pokazanih hibridnih rešenja, zatim rešenja  za proizvodnju fleksibilne ambalaže, kao i softverskih rešenja. Bobst, Mark Andy i MPS samo su neki koji su pokazali svoje hibridne štampače, dok su novitete namenjene proizvodnji fleksibilne ambalaže, među ostalima, predstavili Omet i Lombardi.

Cerm, Esko, Sistrade, Gutenberg i CADlink Technology – kompanije su koje su predstavile svoj najnoviji informacijski softver za automatizaciju poslovnih procesa. Kada je reč o doradi, spomenućemo kompaniju Grafotronic koja je na sajmu, od ukupno jedanaest izloženih mašina pokazala čak sedam novih modela, od kojih četiri potpuno nove modularne digitalne doradne mašine.

S delom pokazanih rešenja moći ćete da se upoznate i na predstojećoj konferenciji Print Magazina „Ambalaža i etikete“, a za sve ostale novitete moraćemo da pričekamo Labelexpo 2021.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content