PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Lansiranje novih proizvoda i usluga kao jedan od načina prilagodbe

U istraživanju koje je provela drupa prije izbijanja pandemije Covid-19, a za potrebe svojeg trećeg izvješća o globalnim trendovima, više od 500 tiskara i oko 200 dobavljača širom svijeta opisivalo je izazove i uspjehe vezane uz lansiranja novih proizvoda i usluga. “Za mnoge u industriji, oporavak od recesije koronavirusa možda će zahtijevati upravo takva lansiranja. U većini tržišnih sektora i regija uvjeti su vrlo izazovni. Što se tiče dobavljača, oni su „zdravi“ onoliko koliko su „zdravi“ njihov kupci i zato moraju reagirati na sve očitiji pad potražnje za tradicionalnim proizvodima i uslugama. Za mnoge odgovor na takav izazov barem djelomično mora biti u strateškom lansiranju novih proizvoda i usluga“, ističu organizatori drupe.

Izvještaj također otkriva da je oko 60% komercijalnih tiskara u posljednje četiri godine lansiralo nove proizvode ili usluge na svoja postojeća tržišta. Otprilike polovina lansiranja bila je uspješna. Diverzifikacija proizvoda ili usluga i pronalazak novih kupaca označeni su kao najvažnije prednosti. Što se tiče nedostataka, većina je izvijestila da su im projekti vezani uz lansiranja oduzeli previše vremena i drugih resursa te da su često kasnila u odnosu na plan. Oko 30% tiskara lansiralo je proizvode i usluge na nove sektore. Ulazak u nove sektore pokazao se kao teži izazov jer rezultati pokazuju da oko 40% lansiranja dobro prolazi (u usporedbi s 54% za postojeća tržišta).

Što se tiče dobavljača, otprilike 80% ispitanih lansiralo je nove proizvode i / ili usluge u posljednje četiri godine – s uspjehom u rasponu od 40% za najmanje dobavljače do 80% za veće. Najveća prednosti bila je diverzifikacija i dobivanje novih kupaca. Najveći problemi bila su kašnjenja u lansiranju na tržište te previše potrebnih resursa. Također, kao jedan od većih izazova za distributere bila je izgradnja pravih kanala distribucije.

Cijelo drupa globalno izvješće o trendovima za 2020. bit će dostupno krajem ovog mjeseca.  

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content