Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Mali korak za tvrtku, velik za poslovanje

Već 13 godina GRAFIKnet uspješno promiče i unaprjeđuje grafičku proizvodnju aktivnim sudjelovanjem u radnim skupinama, radionicama, istraživanjima i edukacijama u organizaciji Fogra instituta te pomaže klijentima pri implementaciji standardizacije u ofsetnu i digitalnu proizvodnju, tzv. Process Standard Offset (PSO) i Process Standard Digital (PSD).
Radionice koje organiziraju mogu se održavati u njihovom ili vašem prostoru. Odvijaju se uživo uz mnoštvo primjera iz prakse te potpunu interakciju s korisnikom.

Ove godine završili su kompletan proces savjetovanja tiskare Evrografis d.o.o. iz Slovenije koja je uspješno i certificirana te su recertificirali još četiri tiskare s područja Hrvatske i Slovenije. Jedna od njih je i tiskara Kerschoffset d.o.o. iz Zagreba, inače GRAFIKnet-ov dugogodišnji poslovni partner.
Važeći popis certificiranih tiskara uvijek možete pogledati na linku: fogra.org/en/certification

Kako do Fogra PSO/PSD certifikata?

Korištenjem Fogra PSO/PSD standarda jamčite kvalitetu izrade, od stvaranja datoteke do gotovog tiskanog proizvoda. PSO/PSD opisuje koji su odgovarajući mjerni uređaji i kontrolne metode kojima proizvodni proces može biti nadziran, vođen i dokazan. Cilj je cijeli proizvodni proces učiniti što je moguće učinkovitijim te istovremeno osigurati predvidljivu kvalitetu boja, od pripreme do krajnjeg proizvoda.
Da bi tiskara dobila certifikat mora zadovoljiti određene kriterije te uspješno riješiti zadatke koji se pred nju stavljaju. Važno je napomenuti da tiskara ne certificira strojeve nego cjelokupnu tiskaru ili njezin proces te time dokazuje da isporučuje proizvode sukladno pravilima grafičke struke opisanima u normi ISO 12467, a neovisno na kojem stroju se tiska. U kombinaciji s uspješnom proizvodnjom, certifikacija po Fogra PSO/PSD standard svakako će pomoći u stjecanju  novih klijenata te osigurati rast na domaćem i stranom tržištu.

Stoga razmislite… jer pravo je vrijeme za presložiti i reorganizirati vlastito poslovanje, unaprijediti ga i poboljšati. Ako postoji dobra volja i jasan cilj – iskustva, prijedloge i rješenja ima GRAFIKnet.

Za sva pitanja na raspolaganju stoji gosp. Dean Tolp, savjetnik za unaprjeđenje grafičke proizvodnje i kvalificirani partner Fogra instituta ([email protected] )

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content