PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Mali korak za kompaniju, veliki za poslovanje

GRAFIKnet  već 13 godina uspešno promoviše i unapređuje grafičku proizvodnju aktivnim učešćem u radnim grupama, radionicama, istraživanjima i edukacijama koje organizuje Institut Fogra i pomaže klijentima u implementaciji standardizacije u ofset i digitalnoj proizvodnji, tzv. Process Standard Offset (PSO) i Process Standard Digital (PSD).  Radionice koje organizuju mogu se održavati u njihovom ili vašem prostoru. Oni se odvijaju uživo sa mnogo praktičnih primera i punom interakcijom sa korisnikom.

Ove godine su završili kompletan proces konsaltinga za štampariju Evrografis d.o.o. iz Slovenije, koja je uspešno sertifikovana, a resertifikovana su još četiri štamparije iz Hrvatske i Slovenije. Jedna od njih je štamparija Kerschoffset d.o.o. iz Zagreba, inače dugogodišnji poslovni partner kompanije GRAFIKnet-a

Važeću listu sertifikovanih štamparija uvek možete pogledati na linku: fogra.org/en/certification

Kako dobiti Fogra PSO/PSD sertifikat?

Korišćenjem Fogra PSO/PSD standarda garantujete kvalitet izrade, od kreiranja fajla do gotovog štampanog proizvoda. PSO/PSD opisuje odgovarajuće merne uređaje i metode kontrole pomoću kojih se proizvodni proces može pratiti, upravljati i dokazati. Cilj je da se ceo proces proizvodnje učini što efikasnijim i istovremeno obezbedi predvidljiv kvalitet boje, od pripreme do finalnog proizvoda.

Da bi štamparija dobila sertifikat, mora da ispuni određene kriterijume i da uspešno rešava zadatke koji se pred nju postavljaju. Važno je napomenuti da štamparija ne sertifikuje mašine, već celu štampariju ili njen proces, čime dokazuje da isporučuje proizvode u skladu sa pravilima grafičke struke opisanim u standardu ISO 12467, bez obzira na to koja je mašina na kojoj se štampa. U kombinaciji sa uspešnom proizvodnjom, sertifikacija po Fogra PSO/PSD standardu svakako će pomoći u sticanju novih klijenata i obezbediti rast na domaćem i inostranom tržištu.

Zato razmislite… jer je pravo vreme da preuredite i reorganizujete sopstveni biznis, unapredite ga i poboljšate. Ako postoji dobra volja i jasan cilj – GRAFIKnet ima iskustva, sugestije i rešenja.

Za sva pitanja stoji g. Dean Tolp, konsultant za unapređenje grafičke produkcije i kvalifikovani partner Instituta Fogra ([email protected] )

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content