Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

MGI AlphaJET – pametna tvornica tiska u jednom uređaju

Ovogodišnja drupa, donijela je, očekivano zanimljiva rješenja na svakom koraku. Neka potpuno nova, neka u fazi prototipa, ali i neka nešto starija, no unaprijeđena do savršenstva.
Jedno takvo dočekalo nas je na zajedničkom štandu Konica Minolte i tvrtke MGI. Radi se o digitalnom rješenju AlphaJET koje prvi put predstavljeno 2018., dok je službeno globalno lansiranje bilo 2022.

MGI AlphaJET je B1 single pass ink jet koji je najjednostavnije opisati kao pametnu tvornicu tiska u jednom uređaju. Radi s različitim formatima, od SRA3 pa sve do B1+ formata. Podržava medije od 160g pa sve do 2mm debljine. Koristi tinte na bazi vode i ima rezoluciju od 1600dpi. Što se brzine ispisa tiče, kako nam je rekao naš sugovornik, Victor Abergel, izvršni direktor u tvrtki MGI, vrlo ju je nezahvalno komunicirati zbog kompleksnosti pojedinih dizajna. Ipak, službeni podaci koje smo pronašli kažu da je otprilike do 1800 araka na sat.

Ukratko, AlphaJET je definitivno jedan od stroj s najvišim oblikom automatizacije koji smo vidjeli na sajmu drupa. Sastoji se od četiri grafičke tehnologije. Ink jet tiskarske jedinice s bojom na bazi vode. Jedinica za nanošenje zaštitnog laka koji zamjenjuje laminaciju, jedinica za parcijalni lak te jedinica za foliotisak. Namijenjen je za personaliziranu proizvodnju visokovrijednih grafičkih proizvoda u jednom prolazu. Tvornička 4.0 pa čak i 5.0 revolucija koji donosi uključuje ambalažu, sklopivi karton, web-to-print, web-to-pack, komercijalni tisak, knjige i časopise.

Gosp. Abergel podijelio je još niz zanimljivih informacija pa pogledajte Print Report na Print Magazin YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content