PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

MGI AlphaJET – pametna fabrika štampe u jednom uređaju

Ovogodišnja drupa donela je očekivano zanimljiva rešenja na svakom koraku. Neki potpuno novi, neki u fazi prototipa, ali i neki malo stariji, ali poboljšani do savršenstva. Jedan od ovih dočekao nas je na zajedničkom štandu Konica Minolte i kompanije MGI. Reč je o digitalnom AlphaJET rešenju koje je prvi put predstavljeno 2018. godine, dok je zvanično globalno lansiranje bilo 2022. godine.

MGI AlphaJET je B1 jednoprolazni ink jet koji se najbolje može opisati kao pametna fabrika štampe u jednom uređaju. Radi sa različitim formatima, od SRA3 pa sve do B1+ formata. Podržava medije od 160g do 2mm debljine. Koristi mastila na bazi vode i ima rezoluciju od 1600 dpi.
Što se tiče brzine štampe, kako nam je rekao naš sagovornik Viktor Abergel, izvršni direktor MGI, veoma je nezahvalno komunicirati zbog složenosti pojedinačnih dizajna. Međutim, zvanični podaci koje smo pronašli govore da je to otprilike 1.800 listova na sat.

Ukratko, AlphaJET je definitivno jedna od mašina sa najvišim oblikom automatizacije koju smo videli u drupi. Sastoji se od četiri grafičke tehnologije. Ink jet štamparske jedinice sa bojom na bazi vode. Jedinica za nanošenje zaštitnog laka koja zamenjuje laminaciju, jedinica za delimično lakiranje i jedinica za folio štampu. Namenjen je za personalizovanu proizvodnju grafičkih proizvoda visoke vrednosti u jednom prolazu. Fabrička 4.0, pa čak i 5.0 revolucija koju donosi, uključuje pakovanje, sklopivi karton, web-to-print, web-to-pack, komercijalno štampanje, knjige i časopise.

Gospodin Abergel je podelio niz drugih zanimljivih informacija, pa pogledajte Print Report na Print Magazin YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content