Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Mimaki 3D pisač „oživio“ Minecraft svijet

Mimaki Europe, vodeći proizvođač ink jet pisača i sustava za rezanje, objavio je da je u partnerstvu s proizvođačem videoigara Minecraft, zajedno s francuskom vladinom upravom, osigurao natjecanje u cijeloj državi s ciljem podizanja svijesti mladih o socijalnim i ekološkim pitanjima. Nakon što je prijavljeno preko 1200 sudionika koji kreću u stvaranje vrhunskog održivog grada pomoću Minecraft platforme za video igre – neke čak u dobi od trinaest godina, predstavnici Mimakija su omogućili da s Mimaki 3DUJ-553 full-color 3D pisačem naprave pobjednički dizajn sa živopisnim detaljima u kompliciranom 3D ispisanom modelu darovanom pobjedniku ovog listopada, obilježavajući godinu od kada je natjecanje prvobitno započelo.

S potpuno 3D otisnutim modelom pobjedničke virtualne mape koja će se isporučiti kao dio velike nagrade uslijedio je mukotrpan proces u prebacivanju detaljnog dizajna iz virtualnog formata videoigara u izvedljiv model 3D ispisa – proces je trajao 19 sati. Srećom, Mimakijev 3DUJ-553 full-color 3D pisač sposoban je replicirati više od 10 milijuna boja, tako da je svaki komplicirani dizajn mogao biti ispisan u boji uz precizne detalje, zahvaljujući impresivnoj kvaliteti ispisa i topljivom potpornom materijalu koji sprječava lom sitnih detalja tijekom dorade. Čak su se i najosjetljiviji elementi dizajna koji se nalaze u virtualnom gradu, poput turbina na vjetrenjačama mogli ispisati  3D, što je omogućilo Mimakiju da stvori konačni model koji je u potpunosti identičan originalnom dizajnu autora.

Suci su imenovali ukupno devet pobjednika u četiri kategorije: mladi pojedinci, mladi timovi, odrasli i profesionalni timovi, obrazovne ustanove, kao i nagrada publike te sveukupna posebna nagrada žirija s pobjednikom, Louisom Varinom, šesnaestogodišnjakom.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content