PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Mimaki 3D štampač „oživeo“ Minecraft svet

Mimaki Europe, vodeći proizvođač ink jet štampača i sistema za sečenje, objavio je da je u partnerstvu s proizvođačem videoigara Minecraft, zajedno s francuskom vladinom upravom, pokrenuo takmičenje u celoj državi s ciljem podizanja svesti mladih o socijalnim i ekološkim pitanjima.

Nakon što je prijavljeno preko 1200 učesnika koji kreću u stvaranje vrhunskog održivog grada pomoću Minecraft platforme za video igre – neki čak sa samo trinaest godina, predstavnici kompanije Mimaki su omogućili da sa Mimaki 3DUJ-553 full-color 3D štampačem, naprave pobednički dizajn sa živopisnim detaljima u komplikovanom 3D odštampanom modelu poklonjenom pobedniku ovog oktobra, obeležavajući na taj način godinu od kada je takmičenje prvobitno započelo.

Sa kompletmo 3D odštampanim modelom pobedničke virtuelne mape koja će se isporučiti kao deo velike nagrade, usledio je mukotrpan proces u prebacivanju detaljnog dizajna iz virtuelnog formata videoigara u izvodljiv model 3D štampe – proces je trajao 19 sati. Srećom, Mimakijev 3DUJ-553 full-color 3D štampač sposoban je da reprodukuje više od 10 miliona boja, tako da je svaki komplikovani dizajn mogao biti odštampan u boji uz precizne detalje, zahvaljujući impresivnom kvalitetu štampe i topivom potpornom materijalu koji sprečava lom sitnih detalja tokom dorade. Čak su se i najosjetljiviji elementi dizajna koji se nalaze u virtuelnom gradu, poput turbina na vetrenjačama, mogli odštampati u 3D, što je omogućilo kompaniji Mimaki da kreira konačni model koji je u potpunosti identičan originalnom dizajnu autora.

Žiri je imenovao ukupno devet pobednika u četiri kategorije: mladi pojedinci, mladi timovi, odrasli i profesionalni timovi, obrazovne ustanove, kao i nagrada publike i sveukupna posebna nagrada žirija s pobednikom, Luisom Varinom, šesnaestogodišnjakom.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content