Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Mondi preuzima DS Smith – postignut načelni dogovor

Prema pisanju svjetskih portala na pomolu je još jedna velika akvizicija. Naime, Mondi i DS Smith postigli su načelni dogovor nakon što je Mondi predao DS Smithu ponudu za preuzimanje svih dionica.
Ugovor je navodno vrijedan više od 5 milijardi funti (što je oko milijardu i 117 milijuna eura).

Ako se posao sklopi, dioničari Mondija posjedovali bi 54%, a dioničari DS Smitha 46% izdanog i onog koji treba biti izdan dioničkog kapitala Mondija.

Ključne prednosti

Ključne prednosti ove, kako se naziva „Kombinacije“, uključuju povećanu izloženost trendovima rasta u području održive ambalaže, „vrlo komplementarnu“ geografsku sinergiju koja će rezultirati vodećom pozicijom u proizvodnji ambalaže od valovitog kartona diljem Europe te ojačanu sposobnost opsluživanja globalnih kupaca široke potrošnje.

Štoviše, predviđa se da će kombinacija snaga Mondija i DS Smitha u vrijednosnom lancu valovitog kartona rezultirati troškovno učinkovitim tvornicama za proizvodnju kartonske ambalaže te proizvodnjom reciklirane kartonske ambalaže.

Razgovori u tijeku

Nakon postizanja načelnog dogovora, Mondi i DS Smith trenutno rade na potvrđivanju količine sinergija za koje vjeruju da će proizaći iz Kombinacije. Obje kompanije namjeravaju objaviti rezultate toga zajedno s izvješćima koja se zahtijevaju prema Kodeksu preuzimanja u dogledno vrijeme

U skladu s pravilom 2.6(a) Kodeksa o preuzimanju, Mondi je trebao ili objaviti čvrstu namjeru za ponudu najkasnije do 17 sati 7. 3. 2024. Ili objaviti da ne namjerava dati ponudu.
No, Mondiju je odobreno produljenje i mora najkasnije do 17:00 sati 4. 4 2024. ili objaviti čvrstu namjeru da daje ponudu za DS Smith ili objaviti da ne namjerava davati ponude za DS Smith.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content