PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Mondi preuzima DS Smith – postignut načelni dogovor

Kako prenose svetski portali, na pomolu je još jedna velika akvizicija. Naime, Mondi i DS Smith postigli su načelni dogovor nakon što je Mondi dostavio DS Smithu ponudu za preuzimanje svih akcija. Ugovor je navodno vredan više od 5 milijardi funti (što je oko milijardu i 117 miliona evra).

Ako se posao zaključi, akcionari Mondija bi posedovali 54%, a akcionari DS Smitha 46% emitovanog i izdatog akcijskog kapitala Mondija.

Ključne prednosti

Ključne prednosti ove tzv. „kombinacije“ uključuju povećanu izloženost trendovima rasta u održivoj ambalaži, „visoko komplementarne“ geografske sinergije koje će rezultirati vodećom pozicijom u ambalaži od valovitog materijala širom Evrope, i ojačanu sposobnost opsluživanja globalnih potrošača.

Štaviše, očekuje se da će udruženesnage Mondija i DS Smitha u lancu vrednosti valovitog materijala rezultirati isplativim fabrikama za proizvodnju kartonske ambalaže i proizvodnju ambalaže od recikliranog kartona.

Pregovori su u toku

Nakon načelnog dogovora, Mondi i DS Smith trenutno rade na potvrđivanju količine sinergije za koju veruju da će proizaći iz Kombinacije. Obe kompanije nameravaju da u dogledno vreme objave rezultate ovoga zajedno sa izveštajima potrebnim prema Kodeksu o preuzimanju.

U skladu sa pravilom 2.6(a) Kodeksa o preuzimanju, Mondi je trebalo ili da objavi čvrstu nameru da da ponudu najkasnije do 07.03.2024 u 17h ili da objavi da ne namerava da da ponudu.

Međutim, Mondiju je odobreno produženje roka i najkasnije do 4.4.2024 u 17h, mora ili da objavi čvrstu nameru da daje ponudu za DS Smith ili da objavi da ne namerava da daje ponudu za DS Smith.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content