Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Munjeviti let Radoznalog vrapca

Priča o rođenju srpske tvrtke Radoznali vrabac, koja knjigama personaliziranim na poseban način oduševljava mlade, ali i sve druge generacije, zaista je priča o rođenju. Naime, nakon što joj se rodio nećak, buduća osnivačica tvrtke, po zanimanju psihologinja, pripremila mu je poseban dar. Priču u kojoj je glavni lik bio upravo on. Ubrzo se iz te kratke priče za djecu rodila poslovna ideja.

Pravi proizvod i pravi tim

Temelj njihova knjižnog proizvoda čine atraktivno ilustrirane priče koje kupci mogu prilagoditi primatelju: mogu odabrati ime, frizuru, boju očiju, dodati mu naočale te završiti s fotografijom i posvetom. Cijeli postupak naručivanja iznimno je jednostavan i odvija se u potpunosti online. Kupci knjigu dobivaju poštom u roku od nekoliko dana. Pritom je učinkovitost proizvodnog procesa od ključne važnosti.
Krajem 2019. godine svoj su poslovni uzlet započeli s pet zaposlenih i Canon imagePRESS C650 printerom. Snažan produkcijski uređaj ispunio je sva njihova očekivanja u pogledu kvalitete i brzine ispisa, što je bilo presudno za zadovoljstvo kupaca, kojih je svakim danom bilo sve više. Ključni faktor uspjeha bilo je i partnerstvo s Canon gold partnerom tvrtkom AIGO, s kojim su iznimno zadovoljni te imaju odličnu suradnju.

Unaprjeđenje proizvodnje i širenje po regiji

Popularnost knjiga iz serije “Radoznali vrabac” ponukala je vlasnike na određene promjene. Proširili su tim koji danas broji dvadeset članova te su počeli otvarati predstavništva na novim tržištima. Danas su prisutni u osam zemalja s knjigama na lokalnom jeziku. Uz Srbiju, tu su još i Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Rumunjska, Bugarska, Češka, Slovačka i Poljska.
Širenje poslovanja dovelo je 2022. godine do potrebe za nadogradnjom tiskarskih kapaciteta. Nakon dva kraća testiranja, uvjerili su se u odlične performanse Canonovog visokoučinkovitog produkcijskog pisača imagePRESS V1000. S njim su mogli više nego utrostručiti maksimalne dnevne kapacitete.

Brzi rast nastavljen je i dalje, a 2023. godine bio je čak stopostotni. U siječnju 2022. godine u svoju su ponudu uključili seriju personaliziranih knjiga za odrasle “Ljubav u koricama” zbog čega su morali dodati još jedan uređaj u svoju tiskarsku flotu u suradnji s ovlaštenim Canon gold partnerom AIGO.  Ovaj put odlučili su se za Canon imagePRESS V1350. Zahvaljujući posebnoj jedinici (Sensing Unit), stroj osigurava dosljedne boje pomoću linijskog spektrofotometrijskog senzora koji omogućuje automatsko prilagođavanje boja.

Zahvaljujući namjenskom softveru PRISMA koji osigurava brzinu i stabilnost rada, novi stroj značajno je poboljšao učinkovitost ispisa te 5% smanjio broj pogrešaka i otpada, što pri trenutačnom obujmu proizvodnje, samo u prosincu 2023. godine tiskano je 18 000 knjiga, znači vrlo visoke brojke.

„Personalizirane knjige razlikuju se od standardne knjižne produkcije. Proizvodne procese moramo podesiti na nadstandardni način. Zato nam je Canon imagePRESS V1350 toliko važan. Njegova uloga u održavanju dosljedne kvalitete ispisa, točnosti boja i jasnoće slike ključni su za održavanje ugleda kod kupaca“, rekao nam je gosp. Srđan Mirkajlović, generalni direktor.

Priču o Radoznalom vrapcu i suradnji s Canon partnerom AIGO možete pročitati i u dostupnom online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content