PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Munjeviti let Radoznalog vrapca

Priča o rođenju srpske kompanije Radoznali vrabac, koja oduševljava mlade i sve druge generacije knjigama personalizovanim na poseban način, zaista je priča o rođenju. Naime, po rođenju njenog nećaka, buduća osnivačica kompanije, po zanimanju psiholog, pripremila mu je poseban poklon. Priča u kojoj je on bio glavni lik. Ubrzo se iz te pripovetke za decu rodila poslovna ideja.

Pravi proizvod i pravi tim

Osnova njihovog knjižnog proizvoda su atraktivno ilustrovane priče koje kupci mogu da prilagode primaocu: mogu izabrati ime, frizuru, boju očiju, dodati naočare i završiti fotografijom i posvetom. Ceo proces naručivanja je izuzetno jednostavan i odvija se u potpunosti na mreži. Kupci dobiju knjigu poštom u roku od nekoliko dana. Istovremeno, efikasnost procesa proizvodnje je od ključnog značaja.

Krajem 2019. započeli su svoj poslovni uzlet sa pet zaposlenih i Canon imagePRESS C650 štampačem. Moćan proizvodni uređaj ispunio je sva njihova očekivanja u pogledu kvaliteta i brzine štampe, što je bilo presudno za zadovoljstvo kupaca, kojih je svakim danom bilo sve više. Ključni faktor uspeha bilo je partnerstvo sa Canon zlatnim partnerom kompanijom AIGO, sa kojom su izuzetno zadovoljni i imaju odličnu saradnju.

Unapređenje proizvodnje i širenje u regionu

Popularnost knjiga iz serije „Radoznali vrabac” podstakla je vlasnike na određene promene. Proširili su tim, koji danas broji dvadesetak članova, i počeli da otvaraju predstavništva na novim tržištima. Danas su prisutni u osam zemalja sa knjigama na lokalnom jeziku. Pored Srbije, tu su i Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Rumunija, Bugarska, Češka, Slovačka i Poljska.

Širenje poslovanja dovelo je do potrebe za nadogradnjom štamparskih kapaciteta 2022. godine. Posle dva kratka testiranja, uverili su se u odlične performanse Canon-ovog proizvodnog štampača imagePRESS V1000 visokih performansi. Sa njim bi mogli više nego utrostručiti maksimalni dnevni kapacitet. Brzi rast se nastavio, a 2023. je bio čak sto posto.

U januaru 2022. godine u svoju ponudu uvrstili su seriju personalizovanih knjiga za odrasle „Ljubav u koricama“, zbog čega su morali da dodaju još jedan uređaj svojoj štampariji u saradnji sa ovlašćenim Canon zlatnim partnerom AIGO. Ovog puta odlučili su se za Canon imagePRESS V1350. Zahvaljujući specijalnoj jedinici (Sensing Unit), mašina obezbeđuje konzistentne boje pomoću in-line spektrofotometrijskog senzora koji omogućava automatsko podešavanje boje.
Zahvaljujući namenskom softveru PRISMA koji obezbeđuje brzinu i stabilnost rada, nova mašina je značajno poboljšala efikasnost štampanja i smanjila broj grešaka i otpada za 5%, što je pri sadašnjem obimu proizvodnje samo u decembru 2023. štampano 18.000 knjiga, znači veoma visoke brojke.

„Personalizovane knjige se razlikuju od standardne produkcije knjiga. Moramo da prilagodimo proizvodne procese na nadstandardan način. Zato nam je Canon imagePRESS V1350 toliko važan. „Njegova uloga u održavanju doslednog kvaliteta štampe, tačnosti boja i jasnoće slike su ključni za održavanje naše reputacije kod kupaca“, rekao je g. Srđan Mirkajlović, generalni direktor.

Priču o Radoznalom vrapcu i saradnji sa Canon partnerom AIGO možete pročitati i u dostupnom dostupnom online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content