Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Mutoh sublimacijski printeri i genijalne poslovne ideje

Kada kreće priča o tisku na tekstil, svi razmišljamo o tisku na T-shirt majice, tisku zastava ili tisku tekstilnih banera. Investiramo u tehnologiju i onda smo u čudu kako to da su naše profitne marže tako niske. Tada kreće optimizacija proizvodnje, kupnja jeftinijih tehnologija, zamjenskih boja s kojima bi se mogli boriti s konkurencijom, snižavamo cijenu rada… U stvari stvaramo problematično poslovanje.

U nekoliko sljedećih priča pokušat ćemo vas inspirirati kako stvoriti uspješan poslovni model. Dobra ideja i dobra tehnologija, u ovom slučaju Mutoh, stvaraju uspješno dugoročno poslovanje. 

Velosock – rastezljive navlake za bicikle

Tko je mogao pomisliti da će tako jednostavna ideja – rastezljiva navlaka za bicikl za lakše skladištenje i transport bicikla u zatvorenom prostoru – zaluditi svijet biciklizma!

VELOSOCK je započeo kao lokalna tvrtka iz Latvije. U samo nekoliko godina postali su globalni brend s brojnim prestižnim nagradama za dizajn i raznolikom klijentelom iz cijelog svijeta. 

Prvi prototip VELOSOCK-a zaživio je kao praktična potreba – za održavanje čistoće kuće i automobila prilikom prijevoza ili skladištenja bicikla. Zamislite da se vraćate kući s vožnje po kišnom danu. Ima prljavštine. Ima blata. Kako izbjeći taj nered na zidovima i podovima vašeg stana? U to vrijeme na tržištu nije bilo navlaka za bicikle pa su kreatori VELOSOCK-a odlučili sami izraditi jednu. Gvido Bajars, jedan od osnivača VELOSOCK-a, otkriva: “Od prvog trenutka mislio sam da je to odlična ideja. I kad to osjetiš u kostima – moraš krenuti.”

Gvido je pravnik i nema nikakvog iskustva s printerima. Prisjeća se kako je proučavao printer, sam ga isprobavao nekoliko tjedana, a potom svoje znanje prenosio na ostale kolege. “Bilo je vrlo lako naučiti koristiti pisač – mislim da je to jedna od najvećih prednosti Mutoha. Nisu ništa previše zakomplicirali i prava je poslastica koristiti takve tehnologije. A otisak, stabilnost, stvarno su perfektni. Ne smijem zaboraviti ni tehničku podršku koja je genijalna u Latviji. Sve u svemu, savršena kombinacija koja zadovoljava sve potrebe u proizvodnji VELOSOCK-a.”

O genijalnoj poslovnoj ideji francuske tvrtke Flocmat koja koristi Mutoh sublimacijske printere za proizvodnju personaliziranih podnih otirača te belgijskoj tvrtki Diaz Sunprotection koja se bavi proizvodima za zaštitu od sunca poput zavjesa, rolo zavjesa, venecijanera, pročitajte u zadnjem broju Print Magazina, sada dostupnom i online.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content