PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Mutoh sublimacijski printeri i genijalne poslovne ideje

Kada govorimo o štampi na tekstilu, svi mislimo na štampu na majicama, štampanje zastava ili štampanje tekstilnih banera. Ulažemo u tehnologiju i onda se pitamo kako su naše profitne marže tako niske. Tada počinje optimizacija proizvodnje, kupovina jeftinijih tehnologija, zamene boja kojima bi mogli da se bore sa konkurencijom, snižavamo cenu rada… Zapravo, stvaramo problematično poslovanje.

U narednih nekoliko priča pokušaćemo da vas inspirišemo kako da kreirate uspešan poslovni model. Dobra ideja i dobra tehnologija, u ovom slučaju Mutoh, stvaraju uspešan dugoročan posao.

Velosock – rastezljive navlake za bicikle

Ko bi pomislio da će tako jednostavna ideja – rastezljivi pokrivač za bicikl za lakše skladištenje i transport bicikala u zatvorenom prostoru – osvojiti svet biciklizma!

VELOSOCK je počeo kao lokalna kompanija iz Letonije. Za samo nekoliko godina postali su globalni brend sa brojnim prestižnim nagradama za dizajn i raznolikom klijentelom iz celog sveta.

Prvi prototip VELOSOCK-a zaživeo je kao praktična potreba – da se kuća i automobil održavaju čistima prilikom transporta ili skladištenja bicikla. Zamislite da se vraćate kući sa vožnje po kišnom danu. Ima prljavštine. Ima blata. Kako izbeći taj nered na zidovima i podovima vašeg stana? U to vreme na tržištu nije bilo pokrivača za bicikle, pa su kreatori VELOSOCK-a odlučili da ga sami naprave. Gvido Bajars, jedan od osnivača VELOSOCK-a, otkriva: „Od prvog trenutka sam mislio da je to odlična ideja. A kad to osetiš u kostima – moraš da kreneš u to“.

Gvido je advokat i nema iskustva sa štampačima. Priseća se kako je proučavao štampač, nekoliko nedelja ga i sam isprobavao, a potom svoje znanje preneo drugim kolegama. „Bilo je veoma lako naučiti kako se koristi štampač – mislim da je to jedna od najvećih prednosti Mutoha. Ništa nisu previše komplikovali i prava je poslastica koristiti takve tehnologije. A otisak, stabilnost su zaista savršeni. Ne smem da zaboravim tehničku podršku, koja je u Letoniji genijalna. Sve u svemu, savršena kombinacija koja zadovoljava sve potrebe u proizvodnji VELOSOCK-a.“

O genijalnoj poslovnoj ideji francuske kompanije Flocmat koja koristi Mutoh sublimacione štampače za proizvodnju personalizovanih prostirki i belgijske kompanije Diaz Sunprotection koja se bavi proizvodima za zaštitu od sunca kao što su zavese, roletne, venecijaneri, pročitajte u zadnjem broju Print Magazina, sada dostupnom i online.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content