PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nejasni natpisi plaše kupce

Prema novom istraživanju tvrtke Roland DG, više od 40% kupaca u Velikoj Britaniji prestalo je posjećivati trgovine koje imaju nejasne natpise o socijalnom distanciranju radi virusa Covid-19.

Europsko istraživanje koje je obuhvatilo preko 2.500 osoba otkrilo je da se 80% potrošača osjeća sigurnije u trgovinama koje imaju jasne natpise o socijalnom distanciranju, poput tiskanih podnih naljepnica, uz 78% vjerojatnosti da kupuju i u stresu, ali s odgovarajućim uputama o mjerama socijalnog udaljavanja.

Otprilike 40% kupaca kaže da tvrtke ne shvaćaju važnost sigurnosti dovoljno ozbiljno, a 75% potrošača kaže da su svjesniji natpisa u trgovinama nego prije pandemije Covid-19.

Druga ključna otkrića uključuju činjenicu da trgovine odjećom u Velikoj Britaniji najvjerojatnije nisu imale ispravne znakove o socijalnom distanciranju zbog čega je 21% ispitanika izrazilo svoj strah.

Supermarketi su također bili razlog za zabrinutost jer 19% kupaca kaže da nisu postavljene table s informacijama o virusu, dok je 16% također bilo zabrinuto zbog restorana i barova.

Kupci u dobi od 16 do 34 godine vjerojatno su već prestali posjećivati trgovine s lošim mjerama socijalnog udaljavanja, dok je ista skupina također imala veću vjerojatnost da će se osjećati sigurnije i posjetiti trgovine s jasnim natpisima.

„Trgovci građevnskim materijalom trebaju povećati stopu potrošnje, a učinkovita reklama igra vitalnu ulogu u pružanju povjerenja kupcima kako bi mogli posjetiti trgovine. No podaci pokazuju da joj većina tvrtki očito ne poklanja dovoljno pažnje. Sad je prilika da robne marke koriste znakove kako bi se razlikovale od drugih i obnovile povjerenje svojih kupaca. U tom slučaju tiskarske tvrtke imaju presudnu ulogu u obrazovanju maloprodajnih kupaca o snazi učinkovite signalizacije. Grafička industrija ključna je u olakšavanju kupcima, izgradnji povjerenja i održavanju svih na sigurnom“, navodi Jerry Davies, direktor tvrtke Roland DG UK.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content