Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nejasni natpisi plaše kupce

Prema novom istraživanju kompanije Roland DG, više od 40% kupaca u Velikoj Britaniji prestalo je da posećuje prodavnice koje imaju nejasne natpise o socijalnom distanciranju zbog virusa Covid-19.

Evropsko istraživanje koje je obuhvatilo preko 2.500 osoba otkrilo je da se 80% potrošača oseća sigurnije u radnjama koje imaju jasne natpise o socijalnom distanciranju, poput štampanih podnih nalepnica, uz 78% verovatnoće da kupuju i u stresu, ali s odgovarajućim uputstvima o merama socijalnog distanciranja.

Otprilike 40% kupaca kaže da kompanije ne shvataju dovoljno ozbiljno važnost sigurnosti, a 75% potrošača kaže da su svesniji natpisa u radnjama nego pre pandemije Covid-19.

Druga ključna otkrića podrazumevaju činjenicu da prodavnice odeće u Velikoj Britaniji najverovatnije nisu imale ispravne znakove o socijalnom distanciranju zbog čega je 21% ispitanika izrazilo svoj strah.

Supermarketi su takođe bili razlog za zabrinutost jer 19% kupaca kaže da nisu postavljene table s informacijama o virusu, dok je 16% takođe bilo zabrinuto zbog restorana i barova.

Kupci uzrasta od 16 do 34 godine verovatno su već prestali da posećuju prodavnice s lošim merama socijalnog distanciranja, dok je za istu grupu postojala verovatnoća da će se osećati sigurnije i da će posetiti radnje s jasnim natpisima.

„Trgovci građevnskim materijalom treba da povećaju stopu potrošnje, a efikasna reklama igra vitalnu ulogu u pružanju poverenja kupcima kako bi mogli da posete radnje. Ipak, podaci pokazuju da joj većina kompanija očigledno ne poklanja dovoljno pažnje. Sada je prilika da robne marke koriste znakove kako bi se razlikovale od drugih i obnovile poverenje svojih kupaca. U tom slučaju, štamparske kompanije imaju presudnu ulogu u obrazovanju maloprodajnih kupaca o snazi efikasne signalizacije. Grafička industrija ključna je u olakšavanju kupcima, izgradnji poverenja i držanju svih na sigurnom“, navodi Jerry Davies, direktor kompanije Roland DG UK.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content