PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Njemačke tiskare ujedinjene protiv povećanja cijena papira

Ako se papirna industrija i veletrgovci papirom dogovore, tijekom proljeća ove godine trebalo bi doći do značajnog povećanja cijena papira. Njemačko udruženje BVDM (Bundesverband Druck und Medien) također se toga boji. Nedavno su upozorili na mogući “odlazak predaleko” i to u vrijeme koje je za sve one koji se bave tiskom sve samo ne lako. Zabrinuli su se jer se najavljeno povećanje cijena teško može prenijeti na tržište. No, kažu, postoji izlaz.

Zbog gubitka proizvodnih kapaciteta u Finskoj, svjetsko je tržište, naime, ostalo bez oko milijun tona premaznog wood-free art papir, što bi moglo potaknuti protagoniste da vjeruju da će lakše nego prije provesti svoje cjenovne interese.

Broj veletrgovaca papira koji postoje u Njemačkoj također je još uvijek više nego dovoljan što pojednostavljuje ciljanu provedbu povećanja cijena papira.

Stvaranje saveza kupaca

No, u BVDM ističu da se sa savezom kupaca Paperconnect tvrtke koje se bave ofsetnim tiskom iz arka mogu uspješno suprotstaviti takvom razvoju događaja! U ovom savezu kupaca papira, tvrtke koje se bave tiskom zajednički mogu utjecati na najbolju razinu cijena na njemačkom tržištu. Fokus je na inteligentnoj i tržišno testiranoj strategiji za ispravan odnos s tržištem dobavljača papira.

„Svatko tko pozna tržište mora razmišljati unaprijed i mora moći precizno znati i procijeniti interese dobavljača kako bismo kao zajednica kupaca postigli uspjeh. Nije uzalud što su kod nas zaposleni isključivo iskusni stručnjaci za tržište papira ”, kaže Thomas Hügle, generalni direktor Paperconnecta.

Strateški koncept ovog saveza utječe na sve dobavljače i sve važne vrste papira.

Koje su tiskarske tvrtke ujedinjene u savezu namjerno nije transparentno za sve one van saveza, što između ostalog onemogućava usklađeno djelovanje dobavljača, npr.  u slučaju povećanja cijena. Dobavljači također nisu svjesni suradnje tiskare s Paperconnectom. Svaka tiskara i dalje zadržava svu slobodu izbora s obzirom na izbor dobavljača i vrstu papira.

Ovakva konstelacija jedinstvena je na tržištu i sudionicima jamči najbolju i održivu cijenu u svakoj situaciji na tržištu. Dugotrajni procesi pregovora o cijenama papira više nisu potrebni. Korisnicima je osigurana  učinkovita kupnja papira tako da se tiskara može u potpunosti koncentrirati na svoje kupce.

Može li se ova ideja preslikati na domaće / regionalno tržište papira?

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content